Τρίτη 3 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Σοκ και ερωτήματα για τον θάνατο 16χρονου αθλητή

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό τραυματισμό σε γυμναστήριο στον Ταύρο στις 16 Δεκέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ (προπόνηση με αντίπαλο σε προσομοίωση μάχης) στο γυμναστήριο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και σταμάτησε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προκειμένου να ρίξει νερό στο πρόσωπό του. Λίγο αργότερα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο». Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού και τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα στο κεφάλι. Παρέμενε όμως στην Εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση, μέχρι και χθες, όταν και απεβίωσε.

Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο μια σειρά χρόνιων ερωτημάτων που αφορούν το πλαίσιο διεξαγωγής, την εποπτεία και κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται ερασιτεχνικοί αγώνες σε αρκετά αθλήματα, αλλά και αγώνες που συχνά βαφτίζονται «προπόνηση» ενώ έχουν άλλο χαρακτήρα. Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς για έλλειψη γιατρού, ασθενοφόρου, ιατροφαρμακευτικού υλικού, τραυματισμούς αθλητών εξαιτίας της κατάστασης στην υλικοτεχνική υποδομή (όργανα, ταπί κ.λπ.) και της ανυπαρξίας μέτρων ασφαλείας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του 16χρονου εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και δηλώνει ότι θα προβεί «σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών». Για διερεύνηση της υπόθεσης έχει καλέσει τις αρμόδιες αρχές ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ