Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ ΣΤΟ ΔΠΘ
Να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των ψευτοεκλογών!

Την ακύρωση του αποτελέσματος των «ψευτοεκλογών», όπως τις αποκαλούν, για τα όργανα διοίκησης του Ιδρύματος, απαιτούν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στις 24 Νοέμβρη το ΔΠΘ, εφαρμόζοντας διατάξεις του νόμου - πλαίσιο της ΝΔ, προσπάθησε να προχωρήσει στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών - παρωδία για την ανάδειξη «εκπροσώπων» των φοιτητών.

Οι φοιτητές για άλλη μια φορά τους γύρισαν την πλάτη, πετώντας στα σκουπίδια τα σχέδιά τους. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του ΔΠΘ να διεξάγει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αφού αρνήθηκε το αίτημα των φοιτητικών συλλόγων για ακύρωσή τους, η πλειοψηφία των φοιτητών απείχε. Συγκεκριμένα, από τα 20 Τμήματα του ΔΠΘ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν τελικά μόνο στα 9, στα 4 εκ των οποίων μάλιστα το αποτέλεσμα ακυρώθηκε εν τέλει, αφού υπήρξε εκλογή φοιτητών που δεν είχαν καν δικαίωμα συμμετοχής!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, φοιτητές που συμμετείχαν στις εφορευτικές παραδέχθηκαν πως μπορούσαν με βάση τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών να επηρεάσουν τις εκλογικές λίστες, αφαιρώντας ή δίνοντας το δικαίωμα ψήφου σε όποιον ήθελαν, ακόμα και σε κάποιον που δεν είναι καν φοιτητής!

Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει: «Εγείρει πολλά ερωτήματα το πώς μέλη της ΔΑΠ για παράδειγμα ήξεραν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών προτού αυτά ανακοινωθούν και επίσημα από τα πανεπιστημιακά τμήματα. Χαρακτηριστικά, στο Τμήμα των Παρευξείνιων στην Κομοτηνή, φοιτητής, που τυγχάνει να είναι και γραμματέας της ΟΝΝΕΔ του Τμήματος, ανακοίνωσε την εκλογή του πριν να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση στο site της σχολής. Είναι απορίας άξιο το πώς ο εν λόγω υποψήφιος έμαθε τα αποτελέσματα πριν από όλους».

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, που επέλεξε να συμμετάσχει στις «εκλογές», ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις των φοιτητών μέσα από τους συλλόγους τους, και τονίζουν: «Τώρα χρειάζεται πιο αποφασιστικά να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των οικογενειών μας από την ακρίβεια, για δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών σε όλες τις πόλεις της Θράκης χωρίς εισιτήριο, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα», απαιτώντας ακόμα να μην επαναληφθούν οι εκλογές - παρωδία, να συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων στις συνεδριάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων και στα υπόλοιπα όργανα διοίκησης, αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης για τους φοιτητές στο ΔΠΘ.

  • Σε κινητοποίηση προχωρούν την Τρίτη 17 Γενάρη στις 12 μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιδρύματος, απαιτώντας την ακύρωση των αντίστοιχων ηλεκτρονικών εκλογών - παρωδία που οργανώνουν οι πρυτανικές αρχές για τις 22 Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ