Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία για τις υποχρεωτικές υπερωρίες

Σε κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας προχώρησαν χτες το μεσημέρι οι ΕΛΜΕ της περιοχής, ζητώντας να αποσυρθεί η εντολή της Διεύθυνσης για την επιβολή υπερωριών και να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις.

Οπως καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να αναθέσουν υποχρεωτικές υπερωρίες χωρίς περιθώρια επιλογής από πλευράς διδασκόντων, με τα σχολεία κλειστά. «Δεν είναι αποδεκτό να ανατίθεται υπερωριακή απασχόληση σε εκπαιδευτικούς του σχολείου, για κενά που οφείλουν να καλυφθούν από μόνιμο εκπαιδευτικό ή αναπληρωτή», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν βρισκόταν εκεί για να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο από τη συνάντηση με τον προϊστάμενο προσωπικού επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη κενών. Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ δήλωσαν πως θα παρθούν όλα τα μέτρα για να μην εφαρμοστεί η απόφαση που, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, είναι αποτέλεσμα του αντεργατικού και αντιεκπαιδευτικού νόμου 4823/21, κατά τον οποίο ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δύναται να μοιράζει επιπλέον ώρες δίχως την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. «Αυτός ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί χάρη στα αγωνιστικά αντανακλαστικά του κλάδου και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», σημειώνει η Γ' ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ