Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Απαιτούν δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στη διαρκή ανασφάλεια

Χιλιάδες «στον αέρα» λόγω της επικείμενης λήξης του προγράμματος. Κινητοποίηση χθες στο υπουργείο Εργασίας

Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», με αποφάσεις που πήραν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, καθώς το πρόγραμμα πλησιάζει στη λήξη του, με αποτέλεσμα περίπου 25.000 εργαζόμενοι να βρίσκονται προ των πυλών της ανεργίας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντήθηκε με την Ε. Γιώτη, γενική γραμματέα Ενίσχυσης της Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι ...δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά για «λήξη σύμβασης», ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για παράταση του προγράμματος.

Ο Σπ. Κωσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αισθάνεται πίεση λόγω της αγωνιστικής στάσης των εργαζομένων και προσπαθεί να δρομολογήσει «λύσεις - ασπιρίνες». Ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα στη δουλειά. Ακόμα, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ την Τρίτη 17 Γενάρη.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους κατήγγειλε την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, θύμισε την άρνηση των άλλων κομμάτων να καταργήσουν το σχετικό άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι ανεκτή η μερική δουλειά, τα μερικά δικαιώματα, η μερική ζωή. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γενικευτεί ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και κλείνοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ