Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα τραγούδια της Σωτηρίας

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας», η μουσική παράσταση αφιερωμένη στην «αρχόντισσα του ρεμπέτικου», που ξεχώρισε, ανεβαίνει ξανά από τις 6 Φλεβάρη και κάθε Δευτέρα, για 10 παραστάσεις στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Βοτανικός).

Η Χριστίνα Μαξούρη και οι Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα, φωνή) και Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν) στήνουν το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου, σε μια ιδέα του Δημήτρη Χαλιώτη.

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και κινούνται ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και τη μουσική βραδιά. Η Χριστίνα Μαξούρη ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της η Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που την γνώρισαν.

Αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε η Μπέλλου και χαράχτηκαν στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όπως «Περιπλανώμενη ζωή», Δεν λες κουβέντα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Μην κλαις», «Είπα να σβήσω τα παλιά», «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Μ' αεροπλάνα και βαπόρια» και πολλά άλλα, ζωντανεύουν ξανά στην παράσταση, με λιτό αλλά και ουσιαστικό τρόπο...

Τηλέφωνο: 6938690612

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/plyfa-ta-tragoudia-tis-sotirias/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα τραγούδια της Σωτηρίας (2024-02-16 00:00:00.0)
Διαφορετική γλώσσα, ίδιο συναίσθημα... (2011-01-09 00:00:00.0)
Στιγμές μιας ανεπανάληπτης συνεργασίας (2003-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ