Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συγκέντρωση την Παρασκευή ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας

Σε συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας λαϊκής οικογένειας καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ), αύριο Παρασκευή 13 Γενάρη, στις 9 π.μ., στην Π. Κουντουριώτη 83 (δίπλα από την εφορία).

Πρόκειται για συνταξιούχο από τη Χίο, ο οποίος, σύμφωνα με το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, «βρίσκεται μπροστά στην απειλή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του επειδή αδυνατεί να πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει πριν από χρόνια». Την αλληλεγγύη της στον συνταξιούχο εκφράζει και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, ενώ αντιπροσωπεία των σωματείων του νησιού θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση της Παρασκευής στη Λέσβο.

Οπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, «μια λαϊκή οικογένεια είναι εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων, των τραπεζών και βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο του πλειστηριασμού της κατοικίας, επειδή αδυνατεί να πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει πριν από χρόνια». Και καλεί εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, επαγγελματικούς φορείς, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, όλους τους φορείς και συλλόγους του νησιού, «να στείλουμε μαχητικά και μαζικά το μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψουμε να χάσει καμία οικογένεια το σπίτι της».

Απαιτεί από την κυβέρνηση τη νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών προς τράπεζες, αλλά και ρυθμίσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια, χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει παραπέρα τις ανάγκες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ