Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση σήμερα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση άμεσα των νεοδιόριστων συναδέλφων τους, εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν σήμερα κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία, ωστόσο δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί, καθώς για το υπουργείο πρέπει να προηγηθεί η αξιολόγησή τους. Οπως τονίζουν εκπαιδευτικά σωματεία που καλούν στην κινητοποίηση, οι εκπαιδευτικοί κατέκτησαν τη μονιμοποίησή τους με την πολύχρονη δουλειά τους, οι μόνιμοι διορισμοί δεν χαρίστηκαν και η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους νεοδιόριστους για να περάσει την αξιολόγηση θα πέσει στο κενό.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται σήμερα από εκπαιδευτικά σωματεία και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καλούν οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 1.30 μ.μ. έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού καλεί η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ