Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
«Οχι στην τοποθέτηση καμερών στα σχολεία»

Την κατηγορηματική αντίθεση στην πρόθεση της διοίκησης του δήμου να τοποθετήσει κάμερες στα σχολεία εκφράζει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Πυλαίας - Χορτιάτη.

Με έγγραφο των Σχολικών Επιτροπών του δήμου και με πρόσχημα ότι «οι βανδαλισμοί στα σχολεία συνεχίζονται», ανακοινώνεται ότι «για λόγους περιφρούρησης των σχολείων, η διοίκηση του δήμου επανέρχεται στην τοποθέτηση καμερών σε αυτά». Για τη διασκέδαση των εντυπώσεων και τον καθησυχασμό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, επαναλαμβάνεται πως η λειτουργία των καμερών θα ξεκινάει μετά το πέρας των μαθημάτων και θα γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη, το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη δηλώνει ότι κατηγορηματικά αντιτίθεται και ζητά την πρόσληψη σχολικών φυλάκων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο χώρος του σχολείου αποτελεί κομμάτι διαπαιδαγώγησης και ενασχόλησης των παιδιών και για την υπόλοιπη μέρα. Τα παιδιά μας θα παίξουν στο προαύλιο του σχολείου ή θα συμμετέχουν και σε κάποια δραστηριότητα συλλόγων που χρησιμοποιούν τον χώρο. Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την καταγραφή των προσωπικών δεδομένων των παιδιών οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αλήθεια, μπορούμε να σκεφτούμε ένα παιδί με μια κάμερα πάνω από το κεφάλι του όλη μέρα;».

Σημειώνει ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι «οι κάμερες δεν διασφαλίζουν το σταμάτημα βανδαλισμών. Τις περισσότερες φορές καταστρέφονται και οι ίδιες οι κάμερες. Αντίθετα, οι βανδαλισμοί περιορίστηκαν δραστικά όταν υπήρχαν σχολικοί φύλακες».

Η Ενωση Γονέων καλεί τους Συλλόγους Γονέων να απορρίψουν την πρόταση του δήμου και να μην δεχθούν την εγκατάσταση καμερών στους χώρους των σχολείων. Να διεκδικήσουν από τον δήμο να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού σχολικών φυλάκων που θα καλύπτει τις ανάγκες για όλα τα σχολεία και για όλες τις μέρες της βδομάδας και του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ