Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
«Αφετηρία» πλατιάς πολιτικής εξόρμησης για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Ξεπερνάει τα 32.000 φύλλα η διακίνηση του «Ριζοσπάστη»

Θέσεις μάχης παίρνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως δείχνει η μεγάλη πανεξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», όπου δημοσιεύτηκε η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και τη μάχη των εκλογών.

Η μεγάλη προσπάθεια που ξεδιπλώθηκε για να φτάσει η Απόφαση σε χιλιάδες χέρια - στόχος που επετεύχθη - αποτελεί το έναυσμα για να ακολουθήσει, όπως σημειώνει η ΚΕ, «η οργάνωση και πραγματοποίηση μιας νέας πλατιάς πολιτικής εξόρμησης στον λαό με στόχο την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και μπροστά στην εκλογική μάχη».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις Οργανώσεις, τους συνδρομητές και με εκτίμηση του αριθμού φύλλων από πρακτορεία, περίπτερα κ.λπ., η διακίνηση διαμορφώνεται περίπου στα 16.150 φύλλα στην Αττική και στα 16.400 φύλλα στην επαρχία, σύνολο δηλαδή πάνω από 32.500.

Από το πρωί του Σαββάτου, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με φίλους και οπαδούς, είχαν συγκεντρωθεί στα κατά τόπους κομματικά γραφεία για να υποδεχτούν την εφημερίδα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν την πλατιά διακίνησή της με όλους τους τρόπους, σε γειτονιές και συνοικίες, χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.

Για τη μεγάλη πανεξόρμηση ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Μεταφορών Αττικής, αναφέρει στον «Ριζοσπάστη»:

«Η Οργάνωση των Μεταφορών, με στόχο να φτάσει πλατιά η Απόφαση και η υπόλοιπη αρθρογραφία της εφημερίδας, διακίνησε εκατοντάδες φύλλα στους εργαζόμενους του κλάδου και ευρύτερα, καταφέρνοντας πολλές ΚΟΒ να εξαντλήσουν το πλάνο τους και έτσι να σημειωθεί μια από τις υψηλότερες διακινήσεις των τελευταίων χρόνων. Με συγκεκριμένο σχέδιο ο "Ριζοσπάστης" μπήκε και διακινήθηκε στους μεγάλους εργασιακούς χώρους σαν το Αεροδρόμιο, σε κάθε καράβι που έδεσε αυτές τις μέρες στα λιμάνια όπως του Πειραιά, στους λιμενεργάτες στις προβλήτες τις COSCO συζητώντας με παλιότερους και νέους εργαζόμενους, στα αμαξοστάσια των αστικών συγκοινωνιών και αλλού. Αυτή η προσπάθεια και η θετική απήχηση που είχε, δεν είναι τυχαίο ότι συνδυάστηκε με την υπερκάλυψη, τις ίδιες μέρες, του αντίστοιχου πλάνου της ΤΟ Μεταφορών για την Οικονομική Εξόρμηση, όπως επίσης ότι δόθηκαν παράλληλα εκατοντάδες προσκλήσεις για τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, το Σάββατο 14 Γενάρη. Στεριώνοντας αυτό το πρώτο βήμα συνεχίζουμε να διαδίδουμε την Απόφαση χέρι με χέρι και εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, οργανώνουμε τη συζήτηση με αυτή και για τις εξελίξεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σχεδιάζουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα συσκέψεων και περιοδειών».

Μεγάλη η ανταπόκριση


Αντίστοιχα ο Βασίλης Τομπουλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώνει:

«Η προσπάθεια των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ στον δήμο Θεσσαλονίκης για την πλατιά διάδοση της Απόφασης της ΚΕ ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου με "ορμητήριο" τα γραφεία του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές του δήμου. Με βάση το σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι Οργανώσεις από τις προηγούμενες μέρες, το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις σε εμπορικά καταστήματα, πάρκα και στέκια νεολαίας στην Τούμπα, το Ντεπώ, τη Χαριλάου και άλλες γειτονιές, αλλά και στο κέντρο της πόλης. Η ανταπόκριση από τον κόσμο που συναντήσαμε ήταν πολύ θετική, για να ακούσουν τι προτείνει το ΚΚΕ για τη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά, με κύριο θέμα προβληματισμού και συζήτησης την ακρίβεια στα τρόφιμα, στο ρεύμα και στη θέρμανση, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες που το κρύο είναι αισθητό στην πόλη μας. Οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ μέσα από τις συζητήσεις είτε στον δρόμο, είτε στα εκατοντάδες σπίτια που φτάσαμε αυτές τις μέρες, ανέδειξαν την πραγματική διέξοδο απέναντι στη "βαρυχειμωνιά" που είναι εδώ, με τη συμμετοχή στους συλλογικούς αγώνες, με διεκδικήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές που έρχονται.

Παράλληλα με τον "Ριζοσπάστη" και την Απόφαση της ΚΕ διακινείται αυτές τις μέρες πλατιά και το κάλεσμα και οι προσκλήσεις για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στις 28/1 στο Παλαί ντε Σπορ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και μουσικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και άλλους καλλιτέχνες. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, από κόσμο που πρώτη φορά μας λέει ότι θέλει να έρθει σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, γιατί δεν πάει άλλο με την κατάσταση που ζούμε, γιατί κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε να οργανώνουμε το πολιτικό άνοιγμα με βάση το περιεχόμενο της Απόφασης της ΚΕ, με δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, εμπορικούς δρόμους, λαϊκές αγορές. αλλά και με πολλές συσκέψεις με κόσμο που θέλει να συμβάλει δραστήρια στην προσπάθεια ισχυροποίησης του ΚΚΕ και εκλογικά, με κόσμο που είχε κάνει διαφορετικές πολιτικές επιλογές στο παρελθόν, αλλά τώρα ακουμπάει στη δράση και τις θέσεις των κομμουνιστών. Ξεχωριστή σημασία έχει η παρέμβαση των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την πόλη τη Δευτέρα 16/1 και την Τρίτη 17/1 σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και άλλες δομές Υγείας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα φάρμακα αλλά και τις ελλείψεις σε παιδιατρικές κλινικές στην πόλη μας, ζητήματα που επίσης απασχολούν ιδιαίτερα νέους γονείς.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις μέρα - νύχτα, για να κοκκινίσει η πόλη μας μέχρι τις 28/1, για να είναι η συγκέντρωσή μας ηχηρή - μαζική απάντηση στα αντιλαϊκά σενάρια των αστικών κομμάτων και της άρχουσας τάξης για την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ