Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - ΟΠΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Επιβλητικός Τσιτσιπάς, ανατροπή για την Σάκκαρη

Στον 3ο γύρο του Οπεν της Αυστραλίας, του πρώτου τουρνουά τένις Grand Slam της χρονιάς, προκρίθηκαν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Ο Τσιτσιπάς με επιβλητική εμφάνιση νίκησε τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-3) για τον 2ο γύρο και ακολούθως θα βρει μπροστά του τον νικητή της χθεσινοβραδινής ολλανδικής κόντρας των Χρίεκσπορ - Φαν Ζάντσχουλπ. Η δε Σάκκαρη με ανατροπή νίκησε την Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντ με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3) και στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Λιν Ζου.

Στο ίδιο τουρνουά ο Θανάσης Κοκκινάκης προκρίθηκε στον 2ο γύρο νικώντας τον Αυστραλό Φάμπιο Φονίν με 3-0 σετ (6-1, 6-2, 6-2) σε αγώνα για την πρεμιέρα που είχε διακοπεί λόγω βροχής. Ακολούθως ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Βρετανό Αντι Μάρεϊ.

Πρόωρο «αντίο» για τον Ναδάλ

Τη μεγάλη έκπληξη στο αυστραλιανό Οπεν έκανε ο Αμερικανός Μακένζι ΜακΝτόναλντ (Νο 63 στον κόσμο), αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, κάτοχο του τίτλου στο τουρνουά και Νο 1 στον κόσμο, καθώς τον νίκησε με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 7-5). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ τραυματίστηκε στο δεύτερο σετ και είχε πρόβλημα για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να παλέψει και να διεκδικήσει κάθε σετ μέχρι τέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ