Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στον δρόμο για τα ημιτελικά οι «Δικέφαλοι»

Με τον ΠΑΟΚ να υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη ήττα του και την ΑΕΚ να επιβάλλεται του Πανσερραϊκού και να παίρνουν το προβάδισμα για τα ημιτελικά, και τους Ολυμπιακό και Λαμία να κάνουν το πρώτο βήμα, ολοκληρώθηκαν χτες τα πρώτα παιχνίδια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επικράτησε των «πρασίνων» με 2-0 αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα για τη ρεβάνς και ψυχολογική τόνωση ενόψει της αναμέτρησης των δύο αντιπάλων για το πρωτάθλημα που ακολουθεί. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος στην επανάληψη, όταν ανεβάζοντας την πίεση ψηλά σκόραρε με τους Τόμας (53') και Τάισον (72') ενώ έχασε και δύο σημαντικές ευκαιρίες προς το τέλος. Οι «πράσινοι» έδειξαν καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος όταν και είχαν δοκάρι (Τσέριν) και μια σημαντική ευκαιρία με τον Καμπετσή λίγο πριν από το φινάλε (88').

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Ολυμπιακός που νίκησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Αρη με 1-0 για δεύτερη φορά, μετά την αντίστοιχη επιτυχία για το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Γκ. Ροντρίγκεζ (30') ενώ στην επανάληψη ανεβάζοντας ρυθμούς και βρίσκοντας πιο εύκολα χώρους προσπάθησαν για κάτι παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι, που τους ακυρώθηκε γκολ στο 1ο ημίχρονο (Ιτούρμπε), απείλησαν περισσότερο στο τελευταίο 20λεπτο έχοντας δοκάρι (Καμάτσο 79').

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ, αγωνιζόμενη στο μεγαλύτερο μέρος με αρκετές αλλαγές, επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-0 αγκαλιάζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Απέναντι στους αξιόμαχους φιλοξενούμενους που δεν κλείστηκαν (αλλά δεν απείλησαν) η «Ενωση» βρήκε τις λύσεις στο β' μέρος με σκόρερ τους Μάνταλο (55'), Γκαρσία (67') και Πινέδα (89').

Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε η Λαμία μετά την εκτός έδρας νίκη στις Σέρρες επί της έκπληξης της διοργάνωσης Απόλλωνα Παραλιμνίου με 2-1 (Τζανδάρης 28', Τσιλούλης 78' - Λεντίς 41').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ