Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Προχωρά στη διοργάνωση Συμποσίου Ζωγραφικής την άνοιξη

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Η πραγματοποίηση ανοιχτού για το κοινό Συμποσίου Ζωγραφικής, την άνοιξη, στην Πάτρα, στον χώρο της ιχθυόσκαλας - όπου το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε το αντίστοιχο της Γλυπτικής σε μάρμαρο - αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τη δημοτική αρχή της πόλης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρός του, Νάσος Χαλκίδης, ενώ συμμετείχαν ο Στέλιος Σταφέτος, έφορος Ζωγραφικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Συναντήθηκαν διαδοχικά με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, από κοινού με την Λαμπρινή Αναγνώστου, μέλος του ΔΣ, και την Σέβη Μανδραγού, από το Τμήμα της Δημοτικής Πινακοθήκης, καθώς και τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη θεματολογία της νέας διοργάνωσης.

Οπως τονίστηκε, οι επισκέπτες και του νέου Συμποσίου θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής, ενώ η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου ξεναγήθηκε στον χώρο όπου λειτουργεί σήμερα η υπαίθρια γλυπτοθήκη (Ιχθυόσκαλα) και εκτίθενται τα γλυπτά που φιλοτεχνήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών του Συμποσίου Γλυπτικής το περασμένο καλοκαίρι.

Η απόφαση για τη διοργάνωση του νέου συμποσίου, όπως τονίζει το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, «αναδεικνύει τη σημασία τέτοιων συνεργασιών σε μια περίοδο όπου οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης αντανακλώνται και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κοινό για να έρθει σε επαφή με τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, όπως, για παράδειγμα, τα ακριβά εισιτήρια σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές και άλλους χώρους, η έλλειψη υποδομών που θα προάγουν με επάρκεια και χωρίς φραγμούς την πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία».

Οπως αναφέρει, τέλος, «προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού είναι να αναπτυχθεί το ενδιαφέρον για την αληθινή τέχνη, παίρνοντας ιδιαίτερα μέτρα, ώστε αυτή να φτάνει στους νέους ανθρώπους. Να βγαίνει έξω από το πλαίσιο μιας αίθουσας και να παρουσιάζεται στις γειτονιές της πόλης. Γιατί σημασία έχει η Τέχνη να προβληματίζει, να αφυπνίζει, να είναι χρήσιμη κοινωνικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ