Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να ανακληθεί το έγγραφο για τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον φοιτητών

«Να ανακληθεί το απαράδεκτο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ περί των πειθαρχικών διατάξεων του νέου νόμου για τους φοιτητές», ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΓ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αναφορικά με το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης που στάλθηκε σε όλα τα ΑΕΙ και ζητά ενημέρωση αν έχουν τελεστεί πράξεις που εμπίπτουν στα άρθρα του νέου νόμου - πλαισίου για το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών και εάν έχουν επιβληθεί ποινές.

Το ΜΑΣ επισημαίνει: «Με βάση τον νόμο - πλαίσιο που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, στο πειθαρχικό δίκαιο (!) των φοιτητών μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι η διεξαγωγή μιας Γενικής Συνέλευσης, μιας απλής κινητοποίησης των φοιτητών στις διοικήσεις, η ηχορύπανση, με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος! Ουσιαστικά, συμπληρώνει και επεκτείνει το πόρισμα Παρασκευόπουλου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τις φοιτητικές καταλήψεις που αποφασίζονται από τις μαζικές διαδικασίες των φοιτητών ως ποινικό αδίκημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συνένοχοι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις είναι και διάφοροι καλοθελητές στις διοικήσεις των ΑΕΙ που συναινούν στον ρόλο του δικαστή και του χωροφύλακα που τους αναθέτει το υπουργείο.

Η επαναφορά των πειθαρχικών και των φοιτητοδικείων ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, στρέφεται απέναντι σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια. Προσπαθούν με όποιο μέσο έχουν να βάλουν εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση, χτυπάνε ακόμα και το δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε και να κινητοποιούμαστε για τα προβλήματά μας. Οσο τα Πανεπιστήμια απομακρύνονται από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας, τόσο θα εντείνεται και η ανάγκη για καταστολή και φίμωση κάθε αντίθετης άποψης», σημειώνει το ΜΑΣ μεταξύ άλλων και καταλήγει:

«Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να συζητάει και να αποφασίζει για τις ανάγκες και τα προβλήματά του. Απαιτούμε: Να ανακληθεί το απαράδεκτο έγγραφο του υπουργείου. Να καταργηθεί το απαράδεκτο πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών. Να καταργηθεί στο σύνολό του ο νόμος - πλαίσιο και οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων».

  • Την ανάκληση του εγγράφου και την κατάργηση του πειθαρχικού δικαίου και του νόμου - πλαισίου ζητά με ψήφισμά του και ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ, που παράλληλα χαιρετίζει τη συντριπτική ακύρωση των διαβλητών ηλεκτρονικών εκλογών με ενιαία ψηφοδέλτια για την ανάδειξη «εκπροσώπων» των φοιτητών στις Συνελεύσεις των Τμημάτων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταλεί μήνυμα καταδίκης της αντιδραστικής πολιτικής (2024-05-14 00:00:00.0)
Φραγμός στο δικαίωμα στη μόρφωση για τους μαθητές των εσπερινών (2021-06-10 00:00:00.0)
Χέρι χέρι καταστολή και αντιδραστικό περιεχόμενο στην Ανώτατη Εκπαίδευση (2021-01-23 00:00:00.0)
Οι ανατροπές στο εργατικό Δίκαιο και η πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων (2016-12-04 00:00:00.0)
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (2006-11-12 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση στρώνει το δρόμο στα ιδιωτικά ΑΕΙ (1996-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ