Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΞΑΝΘΗ
Χωρίς ζεστό νερό και ρεύμα έμειναν οι φοιτητές στις Εστίες

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Εστίες του ΔΠΘ στην Ξάνθη καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, με αφορμή το γεγονός ότι για μέρες ένα ολόκληρο κτίριο παραμένει χωρίς ζεστό νερό.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα γίνονται διακοπές ρεύματος σε διάσπαρτα δωμάτια στις Εστίες, με αποκορύφωμα τη διακοπή σε δωμάτια στο κτίριο Α2 από την Παρασκευή 20 Γενάρη, η οποία επιδιορθώθηκε την Κυριακή.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Φοιτητικής Μέριμνας έφτασαν στο σημείο να συστήσουν στους φοιτητές να κάτσουν για δύο ολόκληρες μέρες στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς όπως υποστήριξαν δεν υπήρχε εφεδρικός ηλεκτρολόγος μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αναλάβει την επιδιόρθωση της βλάβης, ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός, και λόγω γραφειοκρατίας θα έπρεπε να κάνουν υπομονή μέχρι τη Δευτέρα.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Πανεπιστημίου, που εφαρμόζοντας διαχρονικά τις πολιτικές των κυβερνήσεων αφήνει τις Εστίες να ρημάζουν, καθώς η συντήρηση αποτελεί κόστος. Καταγγέλλουμε και τη λειτουργία του με επιχειρηματικά κριτήρια, βάζοντας εργολάβους σε όλες τις φοιτητικές παροχές και τσακίζοντας τις ανάγκες μας, που μπαίνουν στο ζύγι κόστους - οφέλους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν υπάρχει μόνιμα προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματα στην Πανεπιστημιούπολη για οποιαδήποτε βλάβη, ή ότι δεν υπάρχει αποθήκη με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανταλλακτικά για την άμεση επιδιόρθωσή τους», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» και απαιτούν την άμεση λύση του ζητήματος με το ζεστό νερό, την πλήρη στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, με προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αλλά και να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη δημιουργία αποθήκης με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άμεση επιδιόρθωση βλαβών και τη συντήρηση των Εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ