Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Αιτία πολέμου οι διαδικασίες - εξπρές για ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών!

Την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι τάχα νοιάζεται για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών και επισπεύδει τις διαδικασίες της ατομικής τους αξιολόγησης αποκαλύπτει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), που τονίζει ότι η κίνηση αυτή είναι «αιτία πολέμου» για όλους τους εκπαιδευτικούς και καλεί σε αγωνιστική απάντηση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ολοι γνωρίζουμε από "πρώτο χέρι" τα "έργα και τις ημέρες" κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας. Αν πρόθεσή τους ήταν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων, θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Θα είχαν για παράδειγμα προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, θα είχαν μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, θα είχαν αυξήσει τη χρηματοδότηση των σχολείων, θα είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, θα είχαν αντιμετωπίσει όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στο μορφωτικό και κοινωνικό - ψυχολογικό επίπεδο των παιδιών από την πανδημία».

Η ΑΣΕ καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις και σημειώνει: «Ηδη καλέσαμε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ οι εκλεγμένοι με την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση δράσης:

  • Αμεση έναρξη κύκλου Γενικών Συνελεύσεων με ενδεικτική πρόταση από 23/1 έως 3/1.
  • Ολομέλεια προέδρων με πρόταση για απεργία μέσα στον Φλεβάρη και παραπέρα κλιμάκωση.
  • Προετοιμασία για την αντιπαράθεση με την "ατομική αξιολόγηση", με πρώτο άμεσο βήμα την προκήρυξη απεργίας - αποχής.
  • Καταθέσαμε την αναλυτική μας πρόταση για την άμεση διαμόρφωση και διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς με αιχμή τα οικονομικά - μισθολογικά ζητήματα και την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, καμία αναμονή κυβερνητικών "σωτήρων". Απαντάμε δυναμικά με κινητοποιήσεις στα αντιδραστικά τους σχέδια! Καταδικάζουμε μαζικά σε όλα τα επίπεδα, στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απεργία, στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή και διαλύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας», καταλήγει στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέναντι στις πραγματικές ανάγκες η προωθούμενη «αξιολόγηση» (2023-01-31 00:00:00.0)
Συνεχίζει η κυβέρνηση τις απειλές και τις πιέσεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς (2021-10-28 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων ΠΕ (2021-10-26 00:00:00.0)
Εχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια! (2021-07-13 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της επίθεσης σε μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα (2020-08-05 00:00:00.0)
Απεργιακός ξεσηκωμός για να μην περάσει η νέα επίθεση (2020-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ