Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Απεργιακός ξεσηκωμός για να μην περάσει η νέα επίθεση

Πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις και τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων

Eurokinissi

Με αγωνιστική πρόταση πάλης για να μην περάσει η νέα επίθεση σε Ασφαλιστικό, εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» απευθύνεται στα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ.

Αναφέρεται στην ολομέτωπη επίθεση που ξεδιπλώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων, με στόχο την «ανάπτυξη» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να προπαγανδίζει την επιστροφή στην "κανονικότητα" και στην "ανάπτυξη", στην πράξη, όμως, κλιμακώνει την επίθεση με αιχμή την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων, την προώθηση της "αξιολόγησης" και των αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου».

«Ολο το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα. Το βάρος της οργάνωσής τους το σήκωσαν οι ΣΕΠΕ και οι ΕΛΜΕ με προσανατολισμό την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που έχουμε χρέος να βαδίσουμε! Ο δρόμος της οργάνωσης και της διεκδίκησης για κάθε δικαίωμα που αφορά το λαό!», τονίζει η ΑΣΕ που απευθύνεται στα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών με πρόταση για συνέχιση και κλιμάκωση, που περιλαμβάνει:

  • Συμμετοχή στη σημερινή παναττική σύσκεψη ΣΕΠΕ - ΕΛΜΕ - Επιτροπών Αγώνα.
  • Απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα με προοπτική συνέχισης και απεργιακής κλιμάκωσης.
  • Πραγματοποίηση σε κάθε Σύλλογο και ΕΛΜΕ εκδηλώσεων, συσκέψεων, ενημερωτικών περιοδειών για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Κινητοποίηση και 3ωρη στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την εξίσωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων (πιθανότερη ημερομηνία 23 Γενάρη).
  • Την Παρασκευή 31/1 απεργιακή κινητοποίηση και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και νέα πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων και ΕΛΜΕ την ίδια μέρα, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού της Αθήνας.

Η πρόταση της ΑΣΕ προβλέπει επίσης συμμετοχή με αποφάσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στην πρωτοβουλία καλλιτεχνικής - πνευματικής δημιουργίας της ΕΕΔΥΕ με τίτλο: «Για Μεσόγειο Θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ενωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τον ξεριζωμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά (2023-04-26 00:00:00.0)
Κλιμάκωση στον δρόμο της μεγάλης προχτεσινής απεργίας (2023-02-17 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτική απεργία και συγκεντρώσεις αύριο (2023-02-14 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού εκπαιδευτικών σωματείων (2022-01-21 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για αγωνιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (2021-09-21 00:00:00.0)
Με απεργία απαντούν στο νομοσχέδιο - προαναγγελία απολύσεων (2019-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ