Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Με απεργία απαντούν στο νομοσχέδιο - προαναγγελία απολύσεων

Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ και Συλλόγων την ίδια μέρα

«

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Η επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 11 Γενάρη και η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Αθήνας αλλά και στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας είναι τώρα το πιο κρίσιμο ζήτημα. Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» μπροστά στην 24ωρη απεργία στην οποία προχωρούν αύριο Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, με προσυγκέντρωση σωματείων στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και αύριο Παρασκευή, στις 11.30 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, τονίζοντας πως το νέο σύστημα «προσλήψεων - διορισμών» αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και στην ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών, ενώ παράλληλα βρίσκεται πολύ πίσω από τις τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Παράλληλα, η ΑΣΕ στηρίζει και καλεί σωματεία να συμμετάσχουν μαζικά με αποφάσεις στην Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών, την Παρασκευή 11 Γενάρη στις 4 μ.μ. (ξενοδοχείο «Αμαλία»), για το συντονισμό και την οργάνωση της συλλογικής απάντησης των εκπαιδευτικών.

Ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ αναφέρεται στη στάση των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που απέρριψαν την πρόταση ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης με 48ωρη απεργία την οποία κατέθεσε στις 8 Γενάρη, και δηλώνει: «Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Ολοι και όλες στις απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!».

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Παρασκευής. Μέχρι χτες, αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει: Οι ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Α' Θεσσαλονίκης, Λήμνου, Α' Δυτικής Αττικής, Πειραιά (παρατηρητής), Β' Αθήνας (παρατηρητής), το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης, Λήμνου, «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης», «Θουκυδίδης», και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ