Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτική απεργία και συγκεντρώσεις αύριο

RIZOSPASTIS

«Ολοι στην πανεκπαιδευτική απεργία στις 15 Φλεβάρη». Αυτό είναι το σύνθημα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αύριο Τετάρτη απεργούν, μπλοκάροντας τον σχεδιασμό που ξεδιπλώνουν προεκλογικά η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας με την προώθηση βήμα βήμα της «ατομικής αξιολόγησης», μετά την προσπάθεια εφαρμογής της «αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων, που συνάντησε τη δυναμική αντίδραση των εκπαιδευτικών λόγω του αντιδραστικού της χαρακτήρα.

«Δεν διαπραγματευόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την αξιοπρέπειά μας», δήλωσαν χτες συνδικαλιστές από σωματεία του χώρου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του προγράμματος κινητοποιήσεων που αποφάσισε το ΔΣ της ΔΟΕ. Δηλώθηκε για μία ακόμα φορά ότι η «αξιολόγηση», την οποία το υπουργείο Παιδείας θέλει να εμφανίσει σαν «αναβάθμιση» του σχολείου, έχει στόχο έναν εκπαιδευτικό «σκυφτό», και απαίτησαν την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, των μαθητών, την ικανοποίηση των αιτημάτων για ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντιπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονταν στην Αθήνα για την ολομέλεια των προέδρων τους, κατά την οποία επικυρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα και συζητήθηκε η κλιμάκωση.

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, που με συντριπτικά ποσοστά υπερψήφισε το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης (95,5% και 100% αντίστοιχα), που περιλαμβάνει απεργία - αποχή από την «ατομική αξιολόγηση» και πανεκπαιδευτική απεργία αύριο. Αντίστοιχες αποφάσεις είχε πάρει το ΔΣ της ΔΟΕ.

«Δεν διαπραγματευόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την αξιοπρέπειά μας! Κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών, στήριξη της δουλειάς μας στην τάξη!», σημειώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας στην αυριανή πανεκπαιδευτική απεργία.

Στην Αθήνα το απεργιακό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη για τις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ πραγματοποιούνται και σε μια σειρά ακόμα πόλεις. Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, 10.30 π.μ.

Στον Βόλο, πλατεία Αγ. Νικολάου, 10.30 π.μ.

Στα Τρίκαλα, πλατεία Ρήγα Φεραίου, 11 π.μ.

Στη Ζάκυνθο, πρώην Νομαρχία, 11 π.μ.

Στον Πύργο, κεντρική πλατεία, 10.30 π.μ.

Στη Σάμο, πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, 10.30 π.μ.

Στην Κέρκυρα, Γενικά Λύκεια, 11 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση στον δρόμο της μεγάλης προχτεσινής απεργίας (2023-02-17 00:00:00.0)
Οργανώνουν την απάντηση στην «ατομική αξιολόγηση» (2023-02-03 00:00:00.0)
Σε Γενικές Συνελεύσεις για συλλογική απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης (2023-02-02 00:00:00.0)
Νέα απεργιακή κινητοποίηση σήμερα (2019-01-17 00:00:00.0)
Στην περιφρούρηση η πρώτη μάχη (2008-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ