Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία Ηπειρωτών ενάντια στην ερήμωση των χωριών τους

Αύριο στις 5 μ.μ. στη Βουλή

Κινητοποίηση στην είσοδο της Βουλής διοργανώνουν οι φορείς των απόδημων Ηπειρωτών στο Λεκανοπέδιο Αττικής αύριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, με αίτημα τη λήψη μέτρων που θα εμποδίσουν την ερήμωση των χωριών της Ηπείρου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα επιδώσουν υπόμνημα στον πρόεδρο και στα κόμματα της Βουλής.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήραν οι Ομοσπονδίες Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ροδοβιζινών Αρτας, Τζουμέρκων και σύλλογοι των απόδημων Ηπειρωτών στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν:

- Αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, ειδικά της Πρωτοβάθμιας, με την ανάπτυξη δικτύου Κέντρων Υγείας και Σταθμών Πρώτων Βοηθειών, πλήρως εξοπλισμένων και στελεχωμένων.

- Ανάπτυξη επαρκούς δικτύου συγκοινωνιών για τη σύνδεση χωριών, κωμοπόλεων και πόλεων.

- Μείωση της τιμής των διοδίων και των τελών διέλευσης των γεφυρών Ρίου - Αντιρρίου και Ακτίου - Πρέβεζας.

- Επανεξέταση του ανταποδοτικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων, προς όφελος των πολιτών.

- Αναστολή όλων των διαδικασιών αδειοδότησης και υλοποίησης υποδομών ΑΠΕ, μέχρι την ολοκλήρωση του Ενεργειακού Περιφερειακού Σχεδιασμού, με κριτήριο την αντιμετώπιση του περιβάλλοντος ως πηγής ζωής και όχι ως εμπορεύματος. Καθορισμό του ενεργειακού μείγματος που πρέπει να επιλεγεί, ορισμό περιοχών αποκλεισμού χωροθέτησης ΑΠΕ, καθορισμό της φέρουσας ικανότητας στα υδροηλεκτρικά έργα, εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την προστασία των πηγών ύδατος, εφαρμογή έμπρακτων κανόνων αειφορίας για κάθε επίπτωση κάθε έργου.

- Να μην προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ