Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καλούν τις πρυτανικές αρχές να πάρουν θέση για την εκπροσώπηση φοιτητών στα όργανα διοίκησης

Σε αποχή από τις «εκλογές» - παρωδία καλούν εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» σε ΔΣ φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ

Επιστολή - κάλεσμα προς τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να πάρουν θέση για το ζήτημα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου και την απόσπαση της παιδαγωγικής - διδακτικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές, απέστειλαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Ιατρικής, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και Γεωπονίας του Πανεπιστημίου.

Καλούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να πάρει θέση εναντίωσης στις διατάξεις που αφορούν την εκπροσώπηση των φοιτητών, που επιβάλλουν τη διαβλητή ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Παράλληλα οι Σύλλογοι διεκδικούν τη δέσμευση των πρυτανικών αρχών και ανάλογες ενέργειες ώστε να γίνεται δεκτή η συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στις Τμηματικές Συνελεύσεις όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως ήδη έχει κατακτήσει ο Σύλλογος της Ιατρικής. «Η συμβολή των εκπροσώπων του Φοιτητικού Συλλόγου στις συζητήσεις που διεξάγονται στις Τμηματικές Συνελεύσεις έχει πολλές φορές αποτιμηθεί θετικά από τις τοποθετήσεις των προέδρων και των καθηγητών», σημειώνουν οι Σύλλογοι στην επιστολή τους.

Παράλληλα καλούν τις πρυτανικές αρχές να πάρουν ξεκάθαρη θέση καταδίκης κάθε προσπάθειας αφαίρεσης της διδακτικής επάρκειας και συνολικότερης υποβάθμισης των πτυχίων, σημειώνοντας ότι «η πρόφαση της κυβέρνησης πως με τις αλλαγές οι απόφοιτοι είναι πιο ολοκληρωμένοι και έτοιμοι για τη σχολική τάξη δεν ευσταθεί, από τη στιγμή που τόσο η ίδια όσο και οι προηγούμενες δεν υλοποιούν κανένα από τα πάγια αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού, για πραγματικά σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που να ενσωματώνουν τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και μεθόδους».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν επίσης ότι θα δυναμώσουν τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για συνολική αναβάθμιση των όρων σπουδών, για πτυχία που να οδηγούν σε δουλειά με δικαιώματα.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σε αποχή από τις «εκλογές» - παρωδία, όπως τις χαρακτηρίζουν, καλούν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Καίγονται να μονιμοποιήσουν αυτές τις "εκλογές" - παρωδία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι φοιτητές έχουμε απορρίψει αυτήν τη διαδικασία και γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις διεξάγουν βάζοντας στην εφορευτική επιτροπή όποιον θέλουν. Εφτασαν στο σημείο να βάλουν μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και φοιτητές που δεν το γνώριζαν καν και δεν είχαν συμφωνήσει ποτέ.

Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία που θέλουν να πραγματοποιήσουν, οι αδιάβλητες και δημοκρατικές... Σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ