Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Αμφιθέατρα - πισίνες και εξετάσεις με φακό

«Σε αμφιθέατρα - πισίνες μάθημα δεν γίνεται», δηλώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων με αφορμή προβλήματα από τη βροχή που παρουσιάστηκαν την περασμένη Πέμπτη σε τμήματα του Πανεπιστημίου στη Λαμία.

«Για ακόμα μια χρονιά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές! Η πόλη μας να μετατρέπεται σε ένα μεγάλο ποτάμι μετά από βροχόπτωση, φοιτητές να δίνουν μάθημα σε ένα αμφιθέατρο που έχει μετατραπεί σε πισίνα, νερό να στάζει από την οροφή στα κεφάλια μας, διακοπές ρεύματος να λαμβάνουν χώρα την ώρα της εξέτασης αναγκάζοντας τους φοιτητές στο ένα χέρι να κρατάνε φακό και στο άλλο το στιλό (Λειτουργικά Συστήματα - Εξάμηνο Ε'). Είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι το 2023 στο Πανεπιστήμιό μας λαμβάνουν χώρα τέτοιες τραγελαφικές και επικίνδυνες καταστάσεις», τονίζουν.

«Ολα αυτά, την ίδια ώρα που στελέχη της κυβέρνησης σουλατσάρουν στον νομό και διατυμπανίζουν πως η κυβέρνηση είναι δίπλα στον λαό της Φθιώτιδας με "Πολύ χρήμα που πέφτει". Χρήματα που τελικά δεν αφορούν εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας αλλά τους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», σχολιάζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», δηλώνοντας ότι «δεν ήρθαμε στη Λαμία για να μάθουμε κανό καγιάκ αλλά για να σπουδάσουμε όπως μας αξίζει το 2023» και απαιτώντας άμεσα: «Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών. Κυβέρνηση και διοίκηση του Πανεπιστημίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα σε ανακαίνιση και αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων. Να επαναληφθεί η εξεταστική διαδικασία για το μάθημα στο οποίο υπήρξε διακοπή ρεύματος, για όσους φοιτητές το επιθυμούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ