Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΗ «PHANTOM» ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Νεκρός ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη

Στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας κατέπεσε χτες το πρωί διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Συνέπεια ο θανάσιμος τραυματισμός του συγκυβερνήτη, υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, ενώ συνεχίζονταν όλο το βράδυ οι έρευνες για τον κυβερνήτη, σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Με δήλωσή του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης». Με εντολή, εξάλλου, του υπουργού Αμυνας, κηρύχθηκε 3ήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, έως τις 2/2.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πτώση του αεροσκάφους «Phantom», τονίζεται: «Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του συγκυβερνήτη του F-4 Phantom II, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Μαζί με τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου κυβερνήτη, επείγει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ