Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Η Μπάρτσα στο δρόμο του

Τον Ριβάλντο και την... παρέα του θα βρει στο διάβα του ο ΠΑΟ

Sportidea

Τον Ριβάλντο και την... παρέα του θα βρει στο διάβα του ο ΠΑΟ
Τη δεκαέξι φορές πρωταθλήτρια Ισπανίας, είκοσι τέσσερις φορές Κυπελλούχο Ισπανίας, μία φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης και τέσσερις φορές κάτοχο του τίτλου στο Κύπελλο Κυπελλούχων Μπαρτσελόνα, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτα στη «Λεωφόρο» (03/04) και έπειτα στο «Καμπ Νου» (09/04). Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, «αποφάσισε» χτες στη Νιόν να στείλει στο δρόμο του «τριφυλλιού» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ένα από τα «μεγαθήρια» του ποδοσφαίρου στη «Γηραιά» Ηπειρο, που διαθέτει στις τάξεις του παίχτες παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως τους Ριβάλντο, Κλάιφερτ, Σαβιόλα, Οφερμαρς και Ενρίκε. Ωστόσο, το «αποτέλεσμα» της κλήρωσης, δε δυσαρέστησε τους «πράσινους» παίχτες, αφού σε μεγάλο ποσοστό ήθελαν να τεθούν αντιμέτωποι με την κορυφαία ομάδα της Καταλονίας, αλλά ούτε και τον Σέρζτιο Μαρκαριάν, ο οποίος μετά το άκουσμα της κλήρωσης και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δήλωσε τα εξής: «Για εμάς η κλήρωση είναι καλή. Η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλη ιστορία και σπουδαίους παίκτες. Ομως και εμείς έχουμε μεγάλους παίκτες που παίζουν με καρδιά. Στη φάση των "8" όλες οι ομάδες είναι πολύ δύσκολες. Ομως πιστεύω στις δυνατότητες και την καλή ψυχολογική κατάσταση των παιχτών μου, αλλά πρέπει να προλάβουμε να ξεκουραστούμε. Ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο γιατί έχουμε "βαρύ" πρόγραμμα. Ωστόσο, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος». Οσον αφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ουρουγουανός τεχνικός επισήμανε πώς οι «πράσινοι» πρέπει πάση θυσία να πάρουν τη νίκη αφού σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, «αν δε νικήσουμε δε θα έχουμε πολλά περιθώρια για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα ενώ θα δυσκολέψει πάρα πολύ ακόμη και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα», η είδηση ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα με την οποία θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους με σκοπό την είσοδό τους στα ημιτελικά, σκόρπισε παντού χαμόγελα ικανοποίησης. Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Τσάρλι Ρέσακ, δήλωσε: «Αν πω ότι δεν ήθελα να κληρωθούμε με τον Παναθηναϊκό όλος ο κόσμος θα πιστέψει ότι λέω ψέματα. Θέλαμε την ελληνική ομάδα, διότι έχει μικρότερη εμπειρία αν και αυτά τα ματς που φαίνονται εύκολα, γίνονται δύσκολα αν δεν τα προσέξεις».

  • Τα άλλα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης είναι: Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης (02/04), Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (02/04), Μπάγερν Λεβερκούζεν - Λίβερπουλ (03/04).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ