Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα τραγωδία με νεκρό πρόσφυγα στην Εύβοια

Μία ακόμη τραγωδία με νεκρό έναν 71χρονο πρόσφυγα συνέβη στις ακτές της Εύβοιας όταν σε παραλία κοντά στον Λιμνιώνα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων εντοπίστηκαν χτες το πρωί 16 συνολικά πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες με μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η βάρκα που μετέφερε τους πρόσφυγες βούλιαξε πριν φτάσει στην παραλία της κεντρικής Εύβοιας, με τις πρώτες ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 71χρονος δεν άντεξε το ψύχος και πέθανε.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από κτηνοτρόφο της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές, που έφτασαν στην περιοχή και τους περισυνέλεξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένα άτομο ως διακινητής και κατασχέθηκε φορτηγάκι κλειστού τύπου.

Θύματα της πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ

«Οι αιτίες και της σημερινής τραγωδίας είναι η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους, παζάρια που αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας και απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ. Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις, πέρα από τη συνδιαμόρφωση και εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ στο Προσφυγικό, συμβάλλουν στη γιγάντωση του κύματος των προσφύγων καθώς συμμετέχουν, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με αφορμή τη νέα τραγωδία και τον νεκρό πρόσφυγα. Και προσθέτει:

«Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Καλούμε κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη φροντίδα (περίθαλψη, διατροφή, ένδυση και στέγαση) των προσφύγων, να τους εξασφαλίσουν άμεσα όλα τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για τη μετάβαση στις χώρες τελικού προορισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ