Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 9ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πρώτη κατάθεση στην πολύκροτη δίκη

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο πραγματοποιείται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η συγκεκριμένη μητέρα από την Πάτρα και η όλη υπόθεση με τον θάνατο και των δύο άλλων μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ιριδας (συνολικά 3 παιδιά σε διάστημα λιγότερο από τρία χρόνια), έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Χτες πρώτος κατέθεσε ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος περιέγραψε μια ομαλότητα στην οικογενειακή ζωή τους, μέχρι που, όπως είπε, ο θάνατος της Μαλένας άλλαξε τα πράγματα. Περιγράφοντας την κατηγορούμενη ως μητέρα, ο μάρτυρας την χαρακτήρισε «υπόδειγμα», προσθέτοντας ωστόσο πως ήταν ιδιαίτερα προστατευτική. Για την αλλαγή της στάσης του μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως «σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου (σ.σ. αναφέρεται στους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών)». Επίσης έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος συγγενών του. Αναφέρθηκε ακόμα σε περιστατικά που συνδέονται με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, όπως π.χ. το 2021 που έφυγε από το σπίτι όταν έμαθε πως η κατηγορούμενη είχε μια εξωσυζυγική σχέση, τόνισε πως τρεις μέρες μετά πέθανε η μόλις έξι μηνών Ιριδα. Σε άλλο σημείο ανέφερε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πως «επέμενα στο διαζύγιο, θεωρώ ότι το έκανε για να με τιμωρήσει». «Δεν είναι τυχαίο κάθε φορά... Είχαμε προγραμματισμένα ραντεβού με δικηγόρο και το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο. Θεωρώ ότι επειδή ήμουν ανένδοτος στην επανένωση, για αυτό το έκανε».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως η κατηγορούμενη σε μεταξύ τους συζητήσεις μετά το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, που έμεινε τετραπληγική, του είχε πει «εμένα ποιος θα με θέλει με ένα παιδί ανάπηρο;». Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να διακοπεί η δίκη για να κληθούν νέοι, «ουσιαστικοί» μάρτυρες, αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες. Ο ίδιος ανέπτυξε αναλυτικά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της εντολέως του, επισημαίνοντας πως «η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων» και επέκρινε την εργασία των συγκεκριμένων ιατροδικαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ