Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών συμφερόντων

Συζητείται από χτες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Για ένα ακόμη σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, που όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα του αθλητισμού, αλλά ως βασικό στόχο έχει την καλύτερη προστασία του προϊόντος του αθλητισμού - εμπόρευμα, μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στην τοποθέτησή του χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Πρόκειται για το 7ο αθλητικό νομοσχέδιο που φέρνει το υφυπουργείο Αθλητισμού με τίτλο «Θωράκιση θεσμικού πλαισίου αθλητισμού, εξορθολογισμός της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις».

Σχολιάζοντας το νέο σχέδιο νόμου, ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε πως περιλαμβάνει πλήθος ανάκατων διατάξεων, παλαιότερων νόμων, τις οποίες αλλάζει η κυβέρνηση ή τις προσαρμόζει στις ανάγκες του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω αποκλεισμό του λαού και της νεολαίας από το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν σωματικής άσκησης και φυσικής αγωγής. Σημείωσε πως και αυτό έρχεται ως συνέχεια των όσων έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, με την εξυπηρέτηση των εκάστοτε σκοπιμοτήτων για τον ασφυκτικό έλεγχο αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων, τη συμπίεση έως συρρίκνωση των κρατικών επιχορηγήσεων σε ομοσπονδίες και αθλητικά σωματεία και μάλιστα υπό τη δαμόκλειο σπάθη του αθλητικού μητρώου, στο... πλαίσιο του νόμου και της τάξης.

Για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου είπε πως φανερώνουν ξεκάθαρα την έχθρα της κυβέρνησης απέναντι στον λαϊκό αθλητισμό, καθώς και την επιχειρούμενη προσπάθεια παράδοσής του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ανοίγοντας ευθέως τον δρόμο για τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων ως επιχειρήσεων και εντείνοντας την επίθεση της κυβέρνησης στον αθλητικό κόσμο που συμμετέχει εθελοντικά στις διοικήσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών, ενώ ακόμα και για τις χρηματοδοτήσεις στις ομοσπονδίες θα αποφασίζει ο ίδιος ο υπουργός με δικά του κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ