Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να δοθεί άμεση λύση στη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

Αναφορά από το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών

Την επισκευή και αποκατάσταση όλων των βλαβών στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας ώστε το σχολείο να επαναλειτουργήσει ζητούν οι καθηγητές του, μεταφέροντας την αγωνία μαθητών και γονιών για το μέλλον του σχολείου. Ζητούν παράλληλα την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί αναφέρονται στα προβλήματα στα γήπεδα του σχολείου (το γήπεδο μπάσκετ ζητήθηκε από τον δήμο για αποθήκη υλικών), θέτουν ζητήματα ασφάλειας των μαθητών που διέρχονται από χώρους όπου γίνονται εργασίες και θυμίζουν ότι «το σχολείο διαθέτει αυτήν τη στιγμή μόνο 5 αίθουσες διδασκαλίας και για την κάλυψη των λοιπών αναγκών στέγασης χρησιμοποιούμε τα εργαστήρια του 5ου Εργαστηριακού Κέντρου κατόπιν ευγενικής παραχώρησης από τη διεύθυνσή του. Εδώ και δύο έτη, εξαιτίας αυτού, έχουμε περιορίσει κατά πολύ τις εγγραφές μαθητών».

Με το κείμενό τους, το οποίο κατέθεσε ως Αναφορά προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών το ΚΚΕ, οι διδάσκοντες του σχολείου ζητούν μεταξύ άλλων την επισκευή και αποκατάσταση όλων των βλαβών με σκοπό την επαναλειτουργία του 1ου ΕΠΑΛ που λειτουργούσε μέχρι το 2019 και τη δέσμευση ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για χωροθέτηση και ανέγερση, στους χώρους του 3ου ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας, νέων σχολείων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και των τριών ΕΠΑΛ (1ου και 2ου Ημερησίων ΕΠΑΛ και 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ) καθώς και του 5ου ΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ