Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Με αποχή πάνω από 90% έδωσαν ηχηρή απάντηση στις εκλογές - παρωδία

Με αποχή πάνω από 90%, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έδωσαν ηχηρή απάντηση στις εκλογές - παρωδία που διοργάνωσε η διοίκηση του Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την «ανάδειξη φοιτητών στα όργανα διοίκησης», ηλεκτρονικά και με ενιαίο ψηφοδέλτιο, πριν ενάμιση μήνα.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ στους Φοιτητικούς Συλλόγους Φλώρινας απαιτούν να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των ψευτοεκλογών, τονίζοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές - απάτη! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας». Επίσης, καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ και του BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ), που παρείχαν στήριξη στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και Πρυτανείας.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Σε αυτές τις εκλογές - παρωδία συμμετείχαν και εκλέχθηκαν δύο εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΦΣ Νηπιαγωγών: Η εκλεγμένη με τη ΔΑΠ, που τώρα είναι με την παράταξη BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ), και η εκλεγμένη με τη ΔΑΠ, μέλος της ΟΝΝΕΔ (ΝΔ)! Από ό,τι φαίνεται αυτές οι δύο δυνάμεις στο Πανεπιστήμιο, όπως και τα κόμματά τους, εν τέλει μπορούν και τα βρίσκουν. Οσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι δύο "αιώνιοι" εχθροί και έχουν διαφορετικές "ιδεολογίες", εν τέλει αποδεικνύεται ότι στα μεγάλα, στα ουσιαστικά, όχι απλά συμφωνούν αλλά μπορούν και βρίσκονται στο ίδιο όργανο εκλεγμένοι. Γιατί;

Γιατί και οι δύο συμφωνούν: Στη γενίκευση των διδάκτρων, στα πτυχία "καπαμά" χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, στην πλήρη εξίσωση με τα 3ετή ιδιωτικά κολέγια, στα νοίκια στις Εστίες, στις περικοπές στη σίτιση, στην κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία!

Γι' αυτό και μπορούν και τα βρίσκουν με τις διοικήσεις και συμμετέχουν στο ίδιο συμβούλιο - παπαγαλάκι του υπουργείου και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, που άλλωστε είναι "ενιαίο"!».

Οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για να αποσυρθεί στο σύνολό του ο απαράδεκτος νόμος. Για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, για πτυχία με αξία και ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ