Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Χόρτασαν από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Σε ένα παρκαρισμένο τρακτέρ στα Τρίκαλα εμφανίστηκε ανεβασμένος ο Αλ. Τσίπρας την Παρασκευή, για να ρίξει από εκεί προεκλογικά δίχτυα στους βιοπαλαιστές αγρότες. Επαναλαμβανόμενες γελοιότητες δηλαδή που τις είχε ξανακάνει στο παρελθόν, όμως αυτήν τη φορά απέφυγε να εμφανιστεί στα αγροτικά μπλόκα που είχαν στηθεί το προηγούμενο διάστημα, προφανώς για να μην τον ...κακοχαρακτηρίσουν τα αφεντικά του.

Τα όσα είπε δε, πέρα από τις γνωστές προεκλογικές κορόνες, δεν δίνουν καμία απάντηση στα οξυμένα προβλήματα και στα πάγια αιτήματα των αγροτών. Και πώς θα γινόταν κάτι τέτοιο άλλωστε, αφού κι αυτός υπηρετεί την ίδια πολιτική που ξεριζώνει τους αγρότες από τη γη τους.

Για παράδειγμα, οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, που έχουν στραγγίξει το εισόδημα των βιοπαλαιστών της υπαίθρου, είναι απευθείας αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης» ανάπτυξης, που φέρουν την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο κόπηκε με το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε και από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, βυθίζοντας χιλιάδες αγρότες στην απόγνωση. Οι χαμηλές τιμές με τις οποίες αρπάζουν οι εμποροβιομήχανοι τα αγροτικά προϊόντα οφείλονται στην «ελεύθερη αγορά» της «ευνομούμενης κοινωνίας», που την προσκυνάνε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου.

Οι αγρότες έχουν πια πολύ μεγάλη πείρα από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Γι' αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τα μπλόκα και επιλέγει να εμφανιστεί μακριά απ'αυτά, ξέροντας ότι και η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι στον οργανωμένο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Η ζωή όμως των αγροτών δεν είναι φαρσοκωμωδία, άλλωστε έχουν χορτάσει από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ