Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερχόμαστε σε επαφή με την Ιστορία και παραδειγματιζόμαστε

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης μίλησε στον «Ριζοσπάστη» η Ολγα Μοίραλη, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου ΝΟΠΕ της ΚΝΕ, σημειώνοντας:

«Λίγες μέρες μετά το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αθήνας αυτό το διάστημα προετοιμάζουμε με πυρετώδεις ρυθμούς τη μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής. Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, τα νέα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, για την επαφή μας με την Ιστορία του Κόμματος και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Παραδειγματιζόμαστε από την πρωτοπόρα δράση των συντρόφων μας και πολλών ακόμα αγωνιστών σε συνθήκες παρανομίας, όπως την περίοδο της χούντας, αντλώντας πολύτιμα συμπεράσματα, δύναμη και αισιοδοξία για τις μάχες που δίνουμε σήμερα. Η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας με μπροστάρη το ΚΚΕ και την ΚΝΕ εκείνη την περίοδο της δικτατορίας, αποδεικνύει πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, όσο ισχυρός και αν φαντάζει ο αντίπαλος!

Καλούμε ειδικά τους φοιτητές της ΝΟΠΕ, που σήμερα καθόμαστε στα ίδια έδρανα με τους φοιτητές που πραγματοποίησαν την κατάληψη πριν 50 χρόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, να μάθουν, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να παλέψουν μαζί μας "για να γίνουν τα σκοτάδια φως", για μία κοινωνία πιο δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ