Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αποκαλύπτεται η δράση του τάγματος εφόδου

Με την κατάθεση σημαντικών στοιχείων για τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από τον αυτόπτη μάρτυρα, που βρισκόταν στην παρέα, Ν. Χατζηευστρατίου, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Σημειωτέον, ο μάρτυρας είχε υποστεί νευρικό κλονισμό όταν έμαθε για τη δολοφονία του καλύτερου φίλου του. Οπως είπε στο δικαστήριο, «10 χρόνια, δεν μπορώ να μπω σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε κλειστό χώρο, σε συναυλίες κάθομαι έξω στην πόρτα, κρύβομαι στο καμαρίνι για να μην έχω επαφή με κόσμο, δεν μπορώ να βλέπω ελληνικές σημαίες σε τσαντάκια, δεν περνάω απέναντι στο πεζοδρόμιο αν ο άλλος έχει μεγαλύτερη σωματική διάπλαση από μένα, γενικά σε αυτή τη χώρα που οι εθνικιστές νομίζουν ότι τους ανήκει, δεν αισθάνομαι καθόλου ασφαλής».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε έναν τρίτο άντρα ο οποίος ήταν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» και έπαιρνε τηλέφωνα για να μαζευτούν οι χρυσαυγίτες, κοιτώντας προς την παρέα του Φύσσα που βρισκόταν μέσα. Αναγνώρισε στον χρυσαυγίτη που έπαιρνε τηλέφωνα το τρίτο από τα δύο άτομα που βρίσκονταν απέναντι και είχαν ανοίξει το πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, όταν βγήκε η παρέα του Φύσσα. Πρόσθεσε ότι ο ένας φορούσε γάντια κοκάλινα και ο άλλος έβγαλε κάτι. Οπως είπε, «ήταν γάντια μηχανής, τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κάνουν ζημιά σε άλλους ανθρώπους. Ναι και εκεί αρχίσαμε να συζητάμε να φύγουμε, πού να πάμε όμως...». Αναφερόμενος στο κονβόι των μηχανών που έφτασε στο σημείο είπε ότι τα άτομα είχαν το ίδιο ντύσιμο (φουσκωτοί, μαύρα ρούχα, παραλλαγές) με τα άτομα έξω από το «Κοράλλι» και συνόδευαν το αυτοκίνητο του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Μπαίνοντας εμείς στην Τσαλδάρη, βγαίνουν από το στενό αρκετά μηχανάκια κι ένα αυτοκίνητο που σταματάει, ρωτάει ο Ρουπακιάς, πιο κοντά ήταν ο Παύλος, "πού είναι το «Κοράλλι»;" ή "πού είναι η Κεφαλληνίας", δεν θυμάμαι ακριβώς. Του απαντάει ο Παύλος, σκύβω κι εγώ δίπλα, κάτι πάω να πω, υπήρχε μια κοπέλα κι ένας άντρας στο αμάξι, εκείνη τη στιγμή πέρασαν κι άλλα μηχανάκια και σταματήσανε και γύρισαν όλοι οι επιβαίνοντες προς τα εμάς. Και εκεί κατάλαβα ότι όλοι αυτοί είχαν έρθει για εμάς. Και κατάλαβα το "ελάτε" που άκουσα από το άτομο που ήταν στα τηλέφωνα έξω από το "Κοράλλι"...». Περιγράφοντας επιπρόσθετα τα όσα έγιναν όταν φεύγουν προς Τσαλδάρη, ο μάρτυρας ανέφερε για το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που συνόδευε τον Ρουπακιά ότι «άρχισαν να ακούγονται υβριστικά σχόλια, "πού πάτε ρε κότες", "γυρίστε πίσω", "θα σας γ...με", "είστε νεκροί". Υπήρχε ένα επιθετικό κλίμα απέναντί μας. Μάλιστα ένας κρατούσε ένα μαύρο αντικείμενο στο χέρι. Τρέχουμε, γυρνάω, τρέχω στην Τσαλδάρη, θυμάμαι, τη στιγμή που στρίβω, κάποιοι να τρέχουν προς τον Παύλο...». Ακόμη μία φορά ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που ήταν εκεί δεν αντέδρασαν.

Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι ασπάζονται στρατιωτικές και φασιστικές πρακτικές και κατέθεσε για επίθεση χρυσαυγιτών σε μικροπωλητές στην Κυπαρισσία, που έγινε μπροστά στα μάτια του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ