Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε παραθαλάσσιες κοινότητες στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τουλάχιστον 36 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο την Κυριακή από κατολισθήσεις σε περιοχές, που για δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις δεν είχε παρθεί κανένα προληπτικό μέτρο. Με τους πρώτους υπολογισμούς γίνεται λόγος για 1.730 πληγέντες, 766 κατεστραμμένα σπίτια, 40 αγνοούμενους και πολλούς δρόμους κλειστούς από τόνους χώματος.

«Δυστυχώς, θα έχουμε κι άλλους, πολυάριθμους θανάτους», προεξόφλησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην πολιτεία Σάο Πάολο, Χ. Περέιρα.

Ο δήμος Σαν Σεμπαστιάου, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, συγκαταλέγεται σε αυτούς που υπέστησαν το πιο σκληρό χτύπημα από την κακοκαιρία.

Μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στην πολιτεία τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί, δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων και εγείροντας κίνδυνο ο απολογισμός των θυμάτων να επιδεινωθεί.

Ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα πήγε χτες στις πληγείσες περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προβαίνοντας στις γνωστές κατόπιν εορτής ανακοινώσεις για χρηματοδότηση της αποκατάστασης της περιοχής, στήριξης των πλημμυροπαθών κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ