Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Τεστάρει δυνάμεις με τη Σερβία η Εθνική

Στοχεύοντας να κλείσει νικηφόρα την παρουσία της στην προκριματική φάση του Μουντομπάσκετ 2023, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα στο κλειστό των Ανω Λιοσίων τη Σερβία στον προτελευταίο αγώνα του ομίλου της (19.00 - Novasports Prime).

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, το ερχόμενο καλοκαίρι (25/8 - 10/9), που θα γίνει σε τρεις χώρες της Ασίας (Ινδονησία - Φιλιππίνες - Ιαπωνία). Οι υποχρεώσεις της Εθνικής στην προκριματική φάση ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 27/2 στη Ρίγα, με αντίπαλο την πρωτοπόρο του ομίλου Λετονία.

Το αποψινό ματς έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους Σέρβους, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση και γι' αυτό «καίγονται» για τη νίκη. Για την Ελλάδα πρόκειται για τεστ δυνάμεων, ενώ συν τοις άλλοις θέλει τη νίκη απέναντι σε μια παραδοσιακή αντίπαλό της.

Και οι δύο ομάδες για άλλη μια φορά θα αγωνιστούν χωρίς παίκτες από τις ομάδες του ΝΒΑ και της Euroleague. Πέραν αυτών των απουσιών, πάντως, η ελληνική ομάδα δεν αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα, με τραυματισμούς κ.λπ.

Για τον εκτελούντα χρέη πρώτου ομοσπονδιακού τεχνικού (στη θέση του Δ. Ιτούδη) Σωτήρη Μανωλόπουλο, η επιτυχία απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες της Εθνικής, από τους οποίους ζήτησε να φανούν συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους και να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

  • Τα άλλα παιχνίδια του ομίλου: Τουρκία - Λετονία (19.00 - Novasports 4), Μεγάλη Βρετανία - Βέλγιο (19.00).
  • Η βαθμολογία: Λετονία 7-1, Σερβία 5-3, Ελλάδα 5-3, Τουρκία 3-5, Βέλγιο 3-5, Μεγάλη Βρετανία 1-7.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ