Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Κατατέθηκε το απολογητικό υπόμνημα του επικεφαλής

Μετά από πολλές αναβολές, ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ιερέας Αντώνης Παπανικολάου κατέθεσε χτες μέσω των συνηγόρων το απολογητικό του υπόμνημα 110 σελίδων σε σχέση με τα αδικήματα που του αποδίδονται «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια» (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες (πλημμέλημα), μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ξυλοδαρμό από έναν 19χρονο πρώην τρόφιμο της δομής και έναν 15χρονο, που εξακολουθεί να είναι στη δομή.

Στο στόχαστρο των ερευνών της ΜΚΟ, που είχε δομές σε όλη τη χώρα, έχουν μπει και τα οικονομικά έσοδα και οι λογαριασμοί των υπευθύνων, καθώς βρέθηκαν ποσά πολλών εκατομμυρίων.

Στο υπόμνημά του, ο ιερέας χαρακτηρίζει και τις δύο καταγγελίες «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» και κάνει λόγο για «επικοινωνιακό πόλεμο» που δέχεται. Επίσης, αποδίδει σε σκοπιμότητες ενδεχόμενη ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση της ΜΚΟ. Μετά την υποβολή του υπομνήματος, η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα, θα αποτιμήσει το σύνολο του αποδεικτικού υλικού για τον ιερέα και άλλα έξι πρόσωπα, που εμπλέκονται και θα αποφασίσει το αν θα γίνει παραπομπή σε δίκη.

Η υπόθεση αυτή, με τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες που ήρθαν στο φως για κακοποιήσεις, βασανισμούς και εξαναγκασμό παιδιών σε εργασία, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η προστασία των παιδιών που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διάφορων «φιλάνθρωπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ