Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Τον κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος αναδεικνύει η Κομματική Οργάνωση της περιοχής

Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε χώρο επιχείρησης που βρίσκεται στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Επρόκειτο για επιχείρηση με πλαστικά, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Για άλλη μια φορά ήρθε στην επιφάνεια ο κίνδυνος ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή, η ΚΟ Ασπροπύργου του ΚΚΕ σημειώνει: «Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής, που καθημερινά βρίσκονται εκτεθειμένοι στις συνέπειες ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης κλίμακας. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται αν συνυπολογίσουμε τη μεγάλη συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο εκατοντάδων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες διαχειρίζονται ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά και δραστηριοποιούνται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, σωματείων και φορέων του Ασπροπύργου και της Δυτικής Αττικής συνολικότερα για την πιθανότητα βιομηχανικού ατυχήματος, δεν έχουν παρθεί υπόψιν από καμία κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να "φωνάζει", αλλά να βρίσκει κλειστά τα αυτιά της κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας.

Απαιτούμε: Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή αλλά και για την προστασία της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η τήρησή τους να ελέγχεται συστηματικά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους, που πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης στην ευρύτερη περιοχή. Ο φόρος αίματος τον οποίο ο λαός μας πληρώνει, με την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ήδη αβάσταχτος. Μετά την καταστροφή δεν θέλουμε ούτε υποκριτικές συγγνώμες, ούτε κροκοδείλια δάκρυα, όπως χύνουν τώρα όλοι οι υπεύθυνοι του εγκλήματος των Τεμπών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ