Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Νέα σημαντική κατάκτηση από τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων

Απέσπασαν δέσμευση για παράταση των συμβάσεων και για εξέταση αιτημάτων για τις μισθολογικές περικοπές

Μία ακόμη σημαντική κατάκτηση πέτυχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους μέσα από τον αποφασιστικό αγώνα που δίνουν τρία χρόνια τώρα, καθώς στη χτεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, απέσπασαν τη δέσμευση για παράταση των συμβάσεών τους μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2023, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα έρθει το επόμενο διάστημα. Επίσης, υπήρξε δέσμευση να εξεταστούν τα αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν τις περικοπές της μισθοδοσίας, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και τον δεδουλευμένο μόχθο που τους οφείλεται, χωρίς ωστόσο να αφήνονται πολλά περιθώρια για αποδοχή τους.

Να σημειώσουμε ότι ήδη η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες και προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, έδωσε παράταση στη θητεία της ειδικής εκκαθάρισης μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, καθώς και τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων μέχρι τις 15 Ιούλη. Με βάση τη νέα εξέλιξη και τη νέα τροπολογία που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει η κυβέρνηση θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης μέχρι το τέλος του 2023.

«Είναι μια σημαντική κατάκτηση. Αποτέλεσμα του αγώνα, της αταλάντευτης στάσης αλλά και των αγωνιστικών αποφάσεων που λάβαμε οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς αυτόν τον αγώνα δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να πιέσουμε και διεκδικήσουμε. Θα ήμασταν ήδη απολυμένοι, έξω από το εργοστάσιο και τους άλλους χώρους δουλειάς, έξω από τα σπίτια μας στους οικισμούς. Μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας. Δεν εφησυχάζουμε με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα», σημειώνει ο Π. Πολίτης.

Προσθέτει επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας θα εκτιμήσουν τις νέες εξελίξεις σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μάρτη και συλλογικά θα σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ