Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πολιτιστική - πολιτική πρόταση της ΠΚΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχτές την Πέμπτη το 1ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου εκατοντάδες φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

«Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που κινείται στη λογική Μπολόνια και Πράγα, που μετατρέπει τα πτυχία μας σε κουρελόχαρτα και τη γνώση σε εμπόρευμα, εισάγοντας τις πολυεθνικές στο χώρο των ΑΕΙ. Απέναντι στην υποκουλτούρα που σερβίρεται απλόχερα, στα κάθε είδους σκουπίδια και υποκατάστατα που μας κατακλύζουν, προχωράμε σε αυτή την πρωτοβουλία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ και καλεί παράλληλα τους φοιτητές «να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις, να στηρίξουν μαζικά στις 17 Απρίλη την ΠΚΣ, δίνοντας απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, για να έρθουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο».

Σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα ο Αντρέας Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, κάλεσε τους συγκεντρωμένους φοιτητές «να βγάλουν γλώσσα στον ιμπεριαλισμό», όπως κάνει η νεολαία της Παλαιστίνης «που πολεμά με σφεντόνες ενάντια στα ισραηλινά τανκς και αγωνίζονται για μια άλλη κοινωνία, όπου οι λαοί θα ζουν ειρηνικά».

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του Χριστόφορου Κροκίδη, καθώς και ενός ερασιτεχνικού συγκροτήματος που είχε προηγηθεί.

Η συνέχεια δόθηκε την επόμενη ημέρα με την προβολή της ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα» στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με συζήτηση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία και την πρόταση της ΠΚΣ για ένα μαζικό φοιτητικό κίνημα, το οποίο θα συμπορεύεται με το λαϊκό κίνημα για ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Παιδείας, όπου θα υιοθετούνται αιτήματα ρήξης και σύγκρουσης και θα προβάλλεται η ανάγκη διεκδίκησης της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ