Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΠΟΛΗ
Τσιμεντοποιούν δημόσιες δασικές εκτάσεις!

Συνεχίζεται η «βιομηχανία» έκδοσης παρανόμων οικοδομικών αδειών στα φερόμενα ως ανοιχτά οικοδομικά τετράγωνα του οικοδομικού συνεταιρισμού της Νέας Αιολίδας στο Διόνυσο- Ροδόπολη Αττικής, παρότι αυτές είναι εκτάσεις δασών, αναδασωτέες και στη ζώνη Α΄ προστασίας της Πεντέλης και συνιδιοκτήτες κατά 50% με το ελληνικό δημόσιο!

Αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι οικολογικές οργανώσεις της περιοχής «Νέες Δρυάδες» και «Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Διονύσου».

Οπως επισημαίνουν οι δύο οργανώσεις, «διάφοροι κρατικοί λειτουργοί, νυν και τέως παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ κυρίως, αλλά και του υπουργείου Γεωργίας, που αρνείται την προστασία των δασών, και του υπουργείου Οικονομικών, που δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία, βρίσκοντας πρόφαση και δικαιολογία σε διάφορες ψευδεπίγραφες ερμηνείες νόμων και εγκυκλίων που εφευρίσκουν και με την αγαστή συνεργασία της Πολεοδομίας Καπανδριτίου, πολεοδομούν και οικοδομούν στις ανωτέρω εκτάσεις, εκδίδοντας νομιμοφανείς, όμως στην ουσία παράνομες και αντισυνταγματικές, οικοδομικές άδειες».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι πάλι άρχισε η Πολεοδομία Καπανδριτίου την έκδοση οικοδομικών αδειών με τη στήριξη και της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, παρόλο που:

  • Γνωρίζει ότι οι εκτάσεις είναι συνιδιοκτήτες κατά 50% με το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με το με αρ. 101892/3.11.93 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Αθηνών Κων. Παπαδόπουλου, με το οποίο μεταβιβάστηκαν από την κ. Χ. Ρογκάν, κληρονόμο Ηλιόπουλου, έναντι διαγραφής χρέους εξ οφειλομένων φόρων, οπότε σύμφωνα με το Ν.Δ. 86/69 άρθρ. 152 διαχειρίζονται από το δημόσιο.
  • Υπάρχει το τεκμηριωμένο πόρισμα (6229/1999) του Συνηγόρου του Πολίτη, που αποδεικνύει όλα αυτά και μάλιστα σημειώνει πως «επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής ή του Πολεοδομικού Γραφείου Καπανδριτίου ενήργησαν πράγματι με δόλο κατά παράβαση καθήκοντος, προκειμένου να διευκολύνουν την οικοδόμηση δασικών εκτάσεων...».
  • Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Γεωργίας.
  • Εχει ασκηθεί δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης και η προϊσταμένη του αρχή, η Περιφέρεια Αττικής, παρόλο που κήρυξαν αναδασωτέες τις εκτάσεις αυτές, τώρα δεν εφαρμόζουν το δασικό νόμο, και δεν επιβάλλουν στους υπευθύνους τα δέοντα, αγνοώντας το δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα των εκτάσεων.

Τέλος, οι δύο οργανώσεις ζητούν από τους αρμοδίους να προφυλάξουν τη δημόσια περιουσία, που κάποιοι πλουτίζουν παράνομα από αυτήν, να προστατεύσουν τα δάση και το φυσικό περιβάλλον και να μη γίνουν συνεργοί στο έγκλημα που συντελείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ