Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το παρασκήνιο ήρθε στο... προσκήνιο

Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου και των επιχειρηματιών, ώστε να χαριστούν δεκάδες δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικό όμιλο που θα αναλάβει να κατασκευάσει το Χωριό Τύπου στο Μαρούσι, έσπευσε να νομιμοποιήσει και επίσημα χτες η «Αθήνα 2004», μέσω της προέδρου της Γ. Αγγελοπούλου, η οποία με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Κομμάτων ζητά την επίσπευση της κατασκευής του έργου, επειδή «τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά».

Η κίνηση της Γ. Αγγελοπούλου έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για παράνομες διαδικασίες ανάθεσης του έργου από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, αλλά και μαγειρέματα ώστε να αυξηθεί κατακόρυφα η αξία της γης όπου θα κατασκευαστεί το έργο, προς τέρψιν του επιχειρηματικού ομίλου που θα αναλάβει το έργο, ενώ η υπόθεση έχει δικαστικό παρελθόν, και ίσως μέλλον...

Με την επιστολή της η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το Χωριό Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί βασική προτεραιότητα» και παρακαλεί τους αποδέκτες της επιστολής να συνδράμουν στην «επίσπευση της κατασκευής του Χωριού Τύπου, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ήδη ασφυκτικά». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην επιστολή γίνεται λόγος για τις μέχρι τώρα ενέργειες της «Αθήνα 2004» στο συγκεκριμένο θέμα, με την επισήμανση ότι διέπονται από απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Κι αυτό γιατί η Οργανωτική Επιτροπή φαίνεται πως προσπαθεί να καλύψει τα νώτα της από τυχόν μελλοντικές δικαστικές εμπλοκές, που για πολλούς αποτελεί κοινό μυστικό ότι θα υπάρξουν.

Αλλωστε, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση λένε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες που συνεργάζονται με το Δήμο Αμαρουσίου, αφού με την τελευταία τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αύξησε την οικοδομήσιμη έκταση από 150 σε 250 στρέμματα, ενώ ακόμα αύξησε το μέσο συντελεστή δόμησης της περιοχής από 0,8 σε 1. Αλλαγή που σημαίνει ότι αυτομάτως αυξάνεται η αξία της γης κατά τουλάχιστον 10 δισ. δρχ.! «Ολοι δουλεύουν για την εταιρία συμφερόντων Λάτση, που έχει ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος», έλεγε στο «Ρ» παράγοντας που ξέρει πολύ καλά την υπόθεση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου της «Δημοτικής Ενότητας», Μπ. Ζιώγας μιλώντας στο «Ρ» ξεκαθάρισε ότι η παράταξη είναι αντίθετη με την κατασκευή του έργου στο Μαρούσι και πρόσθεσε ότι «με την τροπολογία της κυβέρνησης επιχειρείται να πολλαπλασιαστεί εκ των υστέρων η αξία της δημοπρατηθείσας γης. Αυτό και μόνο υποχρεώνει ηθικά και νομικά το Δήμο να ματαιώσει το διαγωνισμό δεδομένου ότι η αξία του αντικειμένου έχει πλέον πολλαπλασιαστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ