Κυριακή 31 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (31/3)
  • Νίκος Τουλιάτος
    Νίκος Τουλιάτος
    Συναυλία-αφιέρωμα στον Πολωνό συνθέτη Βίτολντ Λουτοσλάφσκι πραγματοποιεί η Ορχήστρα των Χρωμάτων, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής. Με μαέστρο τον Μίλτο Λογιάδη και σολίστ τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη θα ερμηνεύσει τα έργα: «Συμφωνικές παραλλαγές», «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα» και «Δεύτερη Συμφωνία».
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ανδρέα Καρκαβίτσα διοργανώνουν η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Εκπολιτιστικών Σωματείων Ηλείων και ο Σύλλογος Λεχαινιτών Αθήνας, στις 10 π.μ., σε αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.
  • «1955-1959: Το έπος της ΕΟΚΑ, πνεύμα θυσίας» είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσει ο Μανώλης Χριστοφίδης, στις 11.30 π.μ., στην Κυπριακή Εστία (Κέκροπος 3, Πλάκα).
Δευτέρα (1/4)
  • Η Τάνια Τσανακλίδου ξεκινά τις εμφανίσεις της (Δευτέρα-Τρίτη) στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος).
  • Ημερίδα με θέμα «Υπό το φως του παρόντος - Η παλαιότερη λογοτεχνία "εκ νέου"», πραγματοποιείται (6 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο Σ.Υ.Τ.Ε. (Σίνα 16 και Ακαδημίας). Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Δάλλας, Χριστίνα Ντούνια, Αλέξης Ζήρας, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Γιάννης Βαρβέρης, Ηλίας Λάγιος, Θανάσης Νιάρχος, Μίμης Σουλιώτης, Νάσος Βαγενάς, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Λίζυ Τσιριμώκου. Συντονιστής: Κώστας Βούλγαρης.
  • Μαρία Δημητριάδη
    Μαρία Δημητριάδη
    Εργα για πιάνο του συνθέτη Θεόδωρου Χαρίση θα ερμηνεύσει ο πιανίστας Ιωάννης Τσανακαλιώτης, στις 8.30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31).
  • Εκθεση του ζωγράφου Γιάννη Μαράβα εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη).
  • Ενα μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη της Αναγέννησης προσφέρει το σύνολο «Αυλός», στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41).
Τρίτη 2/4
  • «Κρουστών - Δράσις σε Μαύρο Φόντο» τιτλοφορείται το μουσικό πολυθέαμα, που παρουσιάζει ο Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα κρουστών «Ηχόδραση», στο Θέατρο «Κνωσός» (Πατησίων και Κνωσού 11, πλ. Αμερικής, τηλ. 010-8677.070), από σήμερα (9 μ.μ.) και κάθε Τρίτη, μέχρι το τέλος Απρίλη. Εκτός από συνθέσεις για κρουστά του Ν. Τουλιάτου παρουσιάζονται τραγούδια των Μικρούτσικου, Σαββόπουλου, Λάγιου και Μαρκόπουλου από τον Κώστα Θωμαΐδη.
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8). Η τελευταία ενότητα της δουλιάς που παρουσιάζει σ' αυτήν την έκθεση θα μπορούσε να έχει το γενικό τίτλο «Καρτ ποστάλ».
Τετάρτη 3/4
  • Ξεκινούν στο «Αερικό» οι συναυλίες των Νίκου Ξυδάκη και Δημήτρη Παπαδημητρίου.
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8), έκθεση ζωγραφικής της Τατιάνας Ζώη.
  • Εκθεση γλυπτικής προς τιμήν του γλύπτη Γιάννη Παππά εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου). Παρουσιάζονται 24 έργα από ισάριθμους γλύπτες που μαθήτευσαν κοντά του στην ΑΣΚΤ, καθώς και τρία υποδειγματικά γλυπτά του δασκάλου τους.
Πέμπτη (4/4)
  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεδιπλώνει τραγούδια και ευαισθησία, στο «Μετρό» (Κάλβου 83, Γκύζη, τηλ. 010-6453.129), κάθε Πέμπτη έως Σάββατο (10.30 μ.μ.) και Κυριακή (9 μ.μ.).
Παρασκευή (5/4)
  • Εργο του Γιάννη Μαράβα
    Εργο του Γιάννη Μαράβα
    Η Μαρία Δημητριάδη ξεκινά τις εμφανίσεις της στις «Χοροροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι, τηλ. 010-3479.426). Ερμηνεύει τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο της «Δον Κιχώτες» και από τις συνεργασίες της με τους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο, Ξαρχάκο, καθώς και κομμάτια των Κραουνάκη, Καλατζόπουλου, «Τρυπών» κ.ά. Ο Δ. Καταλειφός αποδίδει ποιήματα του Παρασκευά Καρασούλου.
Σάββατο (6/4)
  • Τιμητική εκδήλωση για τον Χάρη Σακελλαρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων πνευματικής του δημιουργίας, πραγματοποιείται στις 9.15 το πρωί, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο φιλόλογος-υπεύθυνος του Τμήματος Μελέτης Εκπαιδευτικών Προβλημάτων ΚΜΕ, Γιώργος Μωραΐτης, και οι καθηγητές Μιχάλης Μερακλής και Βάλτερ Πούχνερ.
  • Η Ενωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο Αγιος Διονύσιος» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο πρόεδρό της, Δημήτρη Λογαρά, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης (Δεληγιώργη 24, Ομόνοια).
  • Οι «Μάτζικ ντε Σπελ» προσφέρουν στις 11 μ.μ. μια βραδιά ελληνόφωνης ροκ μουσικής, στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).

Τάνια Τσανακλίδου
Τάνια Τσανακλίδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ