Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχιτεκτονική... για «όλους»

Εκδηλώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πολιτισμική σημασία της αρχιτεκτονικής, διοργανώνει το Δίκτυο Αρχιτεκτονικής της Επικράτειας Πολιτισμού του ΥΠΠΟ, χωρίς να αποφεύγεται ο «πειρασμός» της σύνδεσης των εκδηλώσεων με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την έκθεση «Η αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα στην Ελλάδα» (21/3-14/4) στην Αγκυρα. Η έκθεση συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μέσης Ανατολής και το Δίκτυο Αρχιτεκτονικής.

Ακολουθούν οι εκθέσεις: «Τόποι νομαδικής κατοίκησης» (1-14/4, Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. «Η αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα στην Ελλάδα» (19/4-18/5, Κωνσταντινούπολη) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κων/πολης. «Mies van der Rohe Awards 2001» (15/4-17/5 Πρυτανεία ΕΜΠ Αθήνα). «Τόποι νομαδικής κατοίκησης» (22-28/4 Αίθουσα Μουσείου Καβάλας).

Διαλέξεις: Mario Botta, «Τα έργα της τελευταίας περιόδου» (8/4, 8μ.μ. Μέγαρο Μελά, Αθήνα), Η. Ζέγγελη «Αρχιτεκτονική και Προπαγάνδα» (25/4, 7μ.μ., Αίθουσα Λύσανδρου Καυτατζόγλου, κτίριο Αβέρωφ ΕΜΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ