Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολύμορφες δράσεις από εκπαιδευτικά σωματεία

Με πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης τα σωματεία των εκπαιδευτικών συνεχίζουν τον αγώνα για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στον βωμό του κέρδους, για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στα σχολεία, για φθηνή και ασφαλή μετακίνηση, βάζοντας στη ζωή άμεσα τη συζήτηση και τον προβληματισμό που άνοιξε στην πρόσφατη μαζική σύσκεψη σωματείων στο Σπόρτιγκ.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Ρ. Ιμβριώτη» και «Σωκράτης» διοργανώνουν σήμερα συσκέψεις για τις σχολικές υποδομές με Ενώσεις Γονέων, μαθητικά συμβούλια, μαζικούς φορείς από Καισαριανή - Βύρωνα - Παγκράτι και το Μενίδι αντίστοιχα. «Το 1/3 των σχολείων της περιοχής μας αποτελείται από λυόμενα, με τα παιδιά να στοιβάζονται μέσα σε αίθουσες - κλουβιά, πολύ συχνά καθυστερούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα προαύλια, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα στα σχολεία δεν υπάρχει η κατάλληλη αντιπυρική προστασία. Επιπλέον, σε μια περιοχή που έχει πληγεί από δυνατούς σεισμούς πολλές φορές στο παρελθόν, δεν γίνονται οι απαραίτητοι αντισεισμικοί έλεγχοι, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ενός ακόμα ισχυρού σεισμού», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του το ΔΣ του Συλλόγου «Σωκράτης». Σε αντίστοιχη σύσκεψη κάλεσε χτες ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης».

Αύριο, Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σωματείων, ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας, για μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων και ενάντια στην «αξιολόγηση». «Οπως αποδεικνύεται και από τους πρόσφατους μεγάλους αγώνες, η οργανωμένη δράση και η συλλογική μας στάση είναι το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στην κυβέρνηση την τωρινή αλλά και αυτές που θα 'ρθουν. Η εποχή του "πάμε κι όπου βγει" έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μέσα από τον Σύλλογό μας συνεχίζουμε τις δράσεις κατά της "αξιολόγησης", δίνουμε απάντηση σε όσους επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη στην πλάτη μας για να κρύψουν τη δική τους για την τραγική πολλές φορές κατάσταση στα σχολεία», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ