Τετάρτη 29 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά συλλόγους φοιτητών σε Τμήματα που προέρχονται από πρώην ΤΕΙ, οι οποίοι διεκδικούν την επαγγελματική τους κατοχύρωση.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει σε μέρα πανελλαδικής δράσης αύριο Πέμπτη, με σύνθημα «Τέρμα πια η κοροϊδία - θέλουμε πτυχία με αξία!» και αίτημα αιχμής να αναγνωριστούν τα πτυχία αποφοίτων των Τμημάτων που δημιουργήθηκαν από τις «πανεπιστημιοποιήσεις», και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας αύριο στη 1 μ.μ., στην οποία καλούν μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι: ΣΕΤΠ, ΣΕΤ, ΣΜΗΧ του ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΜΗΧ, ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ και ΣΜΗΧ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη Λάρισα

Νέα πορεία στο κέντρο της Λάρισας πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας - Αγροτεχνολογιας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απαιτώντας την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και καταγγέλλοντας το άρθρο 126 για τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωτεχνικών, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για τα θύματα των Τεμπών και όπως τονίζεται πρόκειται για ρύθμιση - κοροϊδία.

Η πορεία ξεκίνησε από το «Γαιόπολις» και κατέληξε έξω από το δημαρχείο, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πέντε χρόνια διάβαζα να πάρω το πτυχίο και θέλω αναγνώριση από το υπουργείο» και «Ζητάμε το αυτονόητο, την αναγνώρισή μας, μα αυτό δεν έγινε ποτέ και να η απάντησή μας».

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις τους και σήμερα Τετάρτη το πρωί αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στη Λάρισα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ