Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης

Για ακόμα μια φορά οι καλλιτέχνες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού η κυβέρνηση, μέσα στο νομοσχέδιο για τους πληγέντες στα Τέμπη, έφερε εν μια νυκτί νομοθετικές ρυθμίσεις για τον τομέα του Πολιτισμού, ρυθμίσεις - «δωράκι» στους επιχειρηματίες του κλάδου, σμπαραλιάζοντας τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Στη συζήτηση τέθηκαν τόσο το Μητρώο Απασχολουμένων στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα, όσο και οι ρυθμίσεις που υποτίθεται ότι αφορούν την «καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης πρόβας σε παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής».

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, σημείωσε ότι παρά κάποιες επαναδιατυπώσεις που δεσμεύτηκε ο υφυπουργός ότι θα γίνουν σε άρθρα του νομοσχεδίου που αναφέρονται στην πρόβα, είναι απλώς «μια ευχή που δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο εργασιακό περιβάλλον».

Αναφέρθηκε και στο Μητρώο, που ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να το εμφανίσει ως ένα τεχνικό ζήτημα καταγραφής, εντούτοις σε έναν χώρο που υπάρχουν ανασφάλιστη εργασία, ετεροαπασχόληση, υποαπασχόληση, μεγάλη ανεργία, η όποια καταγραφή θα λειτουργήσει σαν «κόφτης», ένα ακόμα «χτύπημα στους πιο αδύναμους».

Σημείωσε ακόμα ότι ο Ν. Γιατρομανωλάκης δεν απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με το Ασφαλιστικό των καλλιτεχνών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι «οι αγώνες είναι μπροστά μας και αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ