Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στηρίζει τον αγώνα για ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στο Ληλάντιο

Κινητοποίηση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών και Κατοίκων σήμερα στη Χαλκίδα στις 7 μ.μ.

Με «μπαλώματα» και κάτω από τη λογική «κόστους - οφέλους» επιχειρούν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η κυβέρνηση να «θωρακίσουν» αντιπλημμυρικά το Ληλάντιο Πεδίο Χαλκίδας, συνεχίζοντας την κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων των χωριών της περιοχής.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, την Τρίτη, παρουσιάστηκε η πολυαναμενόμενη μελέτη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Λήλαντα, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένη προσέγγιση το πρόβλημα, αφήνοντας εκτεθειμένους τους κατοίκους της περιοχής.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών και Κατοίκων Ληλαντίου να καλεί σε κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα (όπου θα διεξαχθεί συνεδρίαση), δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Λήλαντα ποταμό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας

Την ανεπάρκεια της μελέτης τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας, καλώντας την περιφερειακή αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και δηλώνοντας την στήριξη στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνει επίσης ότι η βασική φιλοσοφία της συγκεκριμένης μελέτης είναι το ισοζύγιο «κόστους - οφέλους», βάσει της πολιτικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα της μείωσης του κόστους αδιαφορεί για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού της περιοχής. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η συγκεκριμένη μελέτη έχει έναν απόλυτα ανορθολογικό χαρακτήρα, αφού επικεντρώνει το πρόβλημα μόνο στο τελευταίο τμήμα της λεκάνης απορροής προς τις εκβολές του Λήλαντα, με έργα περίπου 900 μέτρων κατά μήκος της κοίτης, που σ' αυτό το τμήμα τοποθετούν 400 μέτρα αντιπλημμυρικά συρματοκιβώτια και άλλα 500 μέτρα εγκιβωτισμού της κοίτης με Σαρζανέτ.

Σε αυτό το τμήμα εξαντλείται όλη η αντιπλημμυρική προστασία της λεκάνης, ενώ είναι προφανές ότι στο ανάγλυφο της περιοχής υφίστανται τρεις υπολεκάνες απορροής και η μελέτη, απ' αυτές τις τρεις υπολεκάνες, ασχολείται μόνο με τη μία, και σε αυτή μόνο στο τελευταίο της κομμάτι, τα 900 μέτρα».

Επισημαίνεται ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έργα ορεινής υδρονομίας, με τα αντίστοιχα έργα στην πηγή, για διευθέτηση των χειμάρρων, ή άλλα έργα ανάσχεσης της ροής των νερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ