Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο εχθρικό για τον λαό κράτος

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην Ιθάκη αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της ΚΕΟΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ. Από τις περιοδείες σε σειρά υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Υδάτων, Καθαριότητα, Κέντρο Υγείας) επισημάνθηκαν οι ελλείψεις προσωπικού, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., αλλά και οι αρνητικές επιπτώσεις που αυτή έχει.

Στην Πυροσβεστική τονίστηκε ότι το προσωπικό της τοπικά καλύπτει μόλις το 40% των αναγκών. Επισημάνθηκε ο ανύπαρκτος αντιπυρικός σχεδιασμός, ιδιαίτερα η απουσία δρόμων διαφυγής, με συνέπεια πολλά χωριά να κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νέο Μάτι.

Στην Καθαριότητα αναδείχθηκαν οι ελλείψεις εργαζομένων και μέσων, ενώ στην Υπηρεσία Υδατος έγινε συζήτηση σχετικά με τον πρόσφατο νόμο για το νερό και την οργάνωση της «αγοράς του» στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και Οδηγιών της ΕΕ, για διευκόλυνση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων και στον συγκεκριμένο τομέα. Τονίστηκαν οι σοβαρές επιπτώσεις για τις λαϊκές οικογένειες και τους βιοπαλαιστές αγρότες με τις αυξήσεις στις τιμές και το κόστος ύδρευσης. Επισημάνθηκε δε ότι το νερό πρέπει να προστατευθεί με τους αγώνες του λαού, εφόσον αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ιθάκης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη κατασκευής έργων και υποδομών προστασίας του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και φωτιές. Σημειώθηκε, ιδιαίτερα, ο κίνδυνος για τη ζωή του λαού και των επισκεπτών του νησιού, από την ανυπαρξία αντιπυρικής προστασίας, την αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα στο πλαίσιο της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης για τον λεγόμενο «ακριβό τουρισμό». Αναφέρθηκαν, επίσης, οι επιπτώσεις για τον λαό από την ανυπαρξία πλαισίου και σχεδίου χρήσεων γης, που ωφελεί το τουριστικό κεφάλαιο.

Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, όπου υπηρετεί μόνο ένας παθολόγος! Τονίστηκε ότι το ΚΚΕ κάνει ό,τι μπορεί για να αναδεικνύονται τα προβλήματα, να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό το Κέντρο, επισημαίνοντας πως όσο ο τομέας της Υγείας αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και η υγεία του λαού «μετρά» ως κόστος, οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Περιοδείες έγιναν, επίσης, στα χωριά Κιόνι, Ανωγή και στα καταστήματα στο Βαθύ.

Στις συγκεντρώσεις στον Σταυρό και το Βαθύ, όπου χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δημήτρης Ματζουράτος, υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο Αντώνης Ραλλάτος κάλεσε τα ζητήματα αυτά να γίνουν κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ, καταψήφισης των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, σημειώνοντας ότι όλοι, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, υλοποιούν την «πράσινη μετάβαση» της ΕΕ και των εγχώριων ομίλων, το «πράσινο New Deal».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ