Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα

Αγρια συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε στα Γιάννενα το απόγευμα της Παρασκευής. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά 8 συλλήψεις, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα 3 άτομα για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή και αναζητούνται. Ολοι οι εμπλεκόμενοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 19 έως 30 ετών. Δύο από τους συλληφθέντες νοσηλεύονται, εκ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, την Κυριακή το πρωί σημειώθηκαν σκηνές έντασης, με αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς, στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες, ενώ επικρατεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο γενίκευσης της βίας ως αντίποινα.

Οι εγκληματικές ομάδες συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το περιστατικό, η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ τονίζει:

«Η δολοφονική επίθεση φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία. Η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων της πόλης για τον αθλητισμό, ανεξαρτήτως ομάδας προτίμησης, δεν έχει καμία σχέση με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα.

Η πείρα δείχνει ότι η οπαδική βία συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, με την εγκληματική δράση διαφόρων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων, που δρουν με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας. Ολοι έβλεπαν, όλοι ήξεραν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να φτάσουμε σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός.

Είναι πρόσφατα στη μνήμη των Γιαννιωτών τα γεγονότα του "Market In" το 2017. Τότε η εργοδοσία προσέφυγε στη στρατολόγηση μπράβων της νύχτας, που "εντελώς τυχαία" είναι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν την προστασία σε διαφόρους παράγοντες του ποδοσφαίρου και είχαν σαν στόχο την καταστολή και την τρομοκράτηση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων. Τέτοιες ομάδες αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως από ένα σύστημα που πασχίζει να κρατά τον λαό και τη νεολαία με σκυμμένο κεφάλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ