Παρασκευή 14 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα προβλήματα των αθλητικών σωματείων

Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία
Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 Απρίλη η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ με θέμα «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Ν. Ιωνίας - Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον αθλητισμό», στην αίθουσα συσκέψεων του Δημοτικού Σταδίου της πόλης.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην πολύμορφη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι Οργανώσεις του Κόμματος για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεδιπλώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Βουλή και σε κάθε αρμόδιο φορέα, διεκδικώντας λύσεις για τη συντήρηση και τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, καθώς και για τη βοήθεια που πρέπει να παρέχει η πολιτεία στα σωματεία, ώστε αυτά να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα και ο λαός της περιοχής να απολαμβάνει μαζικά τον λαϊκό αθλητισμό.

Μαζικό «παρών» έδωσαν οι πρόεδροι, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, στελέχη αλλά και αθλητές και προπονητές του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «Ανατολή», του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «Ικαρος», του ΑΟ Ν. Ιωνίας, της ΑΕ Ελευθερούπολης, του Ομίλου Φιλάθλων Ν. Ιωνίας (ΟΦΝΙ) και του ΠΑΟ Αλσούπολης. Παρευρέθηκε επίσης ο προπονητής των επιτυχιών του στίβου, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ, Γιώργος Πομάσκι.


Χαιρετισμό εκ μέρους του Κόμματος απηύθυνε ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι για το ΚΚΕ «ο αθλητισμός δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τον λαό και τη νεολαία, για να αναπαράγονται οι φυσικές δυνάμεις του αλλά και η υγεία του (...) Το ΚΚΕ παλεύει για έναν αθλητισμό που να προβάλλει και να εκπαιδεύει τον λαό και τη νεολαία στις πιο όμορφες αρετές, όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συλλογικότητα, η ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών, σε αντίθεση με την ατομικότητα, τον άκρατο και αρρωστημένο ανταγωνισμό και τον ρατσισμό».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «η οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα βελτιώνει τη σκέψη, τη διάθεση και όρεξη για τη ζωή, που αυτό ειδικά ο νέος άνθρωπος μπορεί να το μεταφέρει ενεργητικά και στην υπόλοιπη ζωή του, να γίνει αγωνιστής, να συνειδητοποιήσει πως μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να παλέψει για τις ανάγκες του σε όλα τα επίπεδα (...) Το κεφάλαιο, οι αστοί δεν θέλουν κάτι τέτοιο, αντίθετα προβάλλουν και ενισχύουν ότι ο αθλητισμός είναι πανάκριβο εμπόρευμα, μια μπίζνα δισεκατομμυρίων που ένα απλό νέο παιδί τα κοιτάει αποσβολωμένο και μαθαίνει πως όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, καθώς στο όνομα της πρόσκαιρης επιτυχίας πρέπει να ντοπαριστείς, να χάσεις ακόμα και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά σου για να πετύχεις».

Μίλησε επίσης για τη διαρκή υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, την έλλειψη οργάνων και υποδομών, αναδεικνύοντας ότι μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση και κινητοποίηση των φορέων, των σωματείων, των συλλόγων, των γονέων, των αθλητών και των προπονητών μπορεί να αλλάξει προς όφελος του λαού η κατάσταση. «Σε μια τέτοια προσπάθεια το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, γιατί η ζωή η δική μας και των παιδιών μας έχει αξία, δεν είναι κόστος (...) Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία όπου ο αθλητισμός δεν θα είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, που γι' αυτό χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά τέρατα».

Από την πλευρά του ο Γ. Πομάσκι αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι καθημερινά, λόγω της έλλειψης υποδομών αλλά και πόρων, από την εγκατάλειψη που βιώνουν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από όλες τις προηγούμενες. «Οι προπονητές, οι αθλητές, οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, φέρνουμε επιτυχίες, κι όμως το μόνο που εισπράττουμε είναι ψεύτικες υποσχέσεις από τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι η αποφασιστική άνοδος του ΚΚΕ στις εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να δυναμώσει ο αγώνας προκειμένου να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ακολούθως ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα με το ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα μίλησε για την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, η οποία υπονομεύει την προσπάθεια των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, μέσω και της παράδοσης των αθλητικών υποδομών στα επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αξιοποιηθούν για λόγους κέρδους. Και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, καθώς είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Στην τοποθέτησή του ο Παντελής Χατζηϊωάννου, γενικός γραμματέας του ΟΦΝΙ, αναφέρθηκε στην εκατοντάχρονη πορεία του Ομίλου και στις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και στο ότι τα τελευταία χρόνια δεν λαμβάνει καμία βοήθεια από τον δήμο και την πολιτεία. Περιέγραψε ακόμα τις συνέπειες που έχει η κακή κατάσταση των υποδομών, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους συλλόγους.

Τέλος ο Βαγγέλης Βασιλείου, πρόεδρος του ΑΓΣ «Ανατολή», ευχαρίστησε το ΚΚΕ, «το μόνο κόμμα που ενδιαφέρθηκε να συναντήσει τα Διοικητικά Συμβούλια των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα μεγάλα μας προβλήματα», μέσω και των συνεχών του παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ