Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενας ακόμα νεκρός ναυτεργάτης την ώρα της δουλειάς

Στο μεταξύ, την απώλεια ενός ακόμα ναυτεργάτη σε ώρα εργασίας καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, ο λοστρόμος Θανάσης Μαντέλης υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Blue Star 1», της ναυτιλιακής εταιρείας «Blue Star Ferries», το οποίο είναι ναυλωμένο και εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας.

«Τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο μας επιβεβαιώνουν τη θέση μας ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των ναυτεργατών βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την παντελή έλλειψη πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών. Με τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου», υπογραμμίζουν τα τρία σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση.

Εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εργαζόμενου και καλούν τους ναυτεργάτες σε αγώνα για ασφαλείς συνθήκες εργασίας με δικαιώματα, σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ