Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Ελληνοποιήσεις» καλαθοσφαιριστών

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ, που το 2022 αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, έλαβε την ελληνική υπηκοότητα, όπως είχε ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό. Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εισηγήθηκε θετικά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπέγραψε το αίτημά του. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για τη χρησιμοποίηση του παίκτη στην Εθνική ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου για τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ, ο οποίος αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο και έχει Ελληνίδα μητέρα.

Διευρύνεται έτσι η δεξαμενή των διαθέσιμων νατουραλιζέ παικτών για την Εθνική Ελλάδας, αφού μετά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ προστίθενται οι Τόμας Γουόκαπ και Ναζ Μήτρου - Λονγκ. Ωστόσο, μόνο ένας εξ αυτών θα μπορεί να αγωνίζεται κάθε φορά, εκτός κι αν ο Ντόρσεϊ καταφέρει και εξασφαλίσει διαφορετικό διαβατήριο, που θα τον βγάλει από την κατηγορία των νατουραλιζέ (απέκτησε διαβατήριο πριν από τα 19 του χρόνια και μπορεί να βγει ο αστερίσκος των νατουραλιζέ) και θα του δώσει το δικαίωμα να παίζει στην Εθνική κανονικά ως Ελληνας.

Από την ελληνική υπηκοότητα του Γουόκαπ ωφελείται και ο Ολυμπιακός που από την επόμενη περίοδο θα έχει ακόμα μία θέση ξένου διαθέσιμη. Θα μπορεί να έχει άλλους 6, ενδεχομένως και 7 ξένους στο ρόστερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ